Tbh nevím, kdo je plk. Markovič. Možná netrefím přirovnání, ale tak nějak tušim, že jeho role "pro režim" byla úplně jiná než role Pavla, respektive role na kterou se Pavel připravoval.
A to samý platí pro Babiše. Hodně volný přirovnání by bylo, že kdyby došlo k (nějakýmu) převratu, tak bych očekával, že skoro 35 let potom se prezidentem může stát šéf dnešních dopraváků. Ale ne top tier člověk z BISky...
Neříkám, že si Babiš s Pavlem mají, co do životopisu, co vyčítat... Smutno mi je jenom z toho, že "v novém režimu" se v politice, tzn. za podpory národa, pořád prosazují vysoce postavení představitelné toho ošklivého minulého režimu. To mě mrzí. Že to spousta StBáků dotáhla na miliardáře je jedna věc. Že si je národ dobrovolně volí do svýho čela mi připadá fakt smutný.
Co mě autenticky sere, jsou žvásty na téma "byl jsem mladej, nerozumněl jsem tomu, strašně mě to mrzí". Ten životopis, kde o okupaci z roku 68 mluví jako o návštěvě sovětských přátel, napsal v roce 1987. To mu bylo 26 let. Na mladické nerozvážnosti už poměrně pozdě

Bartoš se ve 29 těšil na muslimskou Evropu a taky se za to zběsila vomlouvá.
Sázka na lezení do prdele mainstreamu jedné doby a následná omluva, když se společnost vydá jiným směrem, je asi typická taktika všemožných zmrdů. Babiše nevyjímaje.