Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
GeneHawkins
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od GeneHawkins »

Stepan píše: ned 15 led 13:26
Za chybu z roku 1982 se omlouvám proto, že to mnoha lidem vadí, a já chápu proč, individuálně ale necítím potřebu to dělat, nikomu jsem neublížil,” říká kandidát na prezidenta Petr Pavel ve velkém rozhovoru pro DVTV.
Jenže von se za to nestydí. Jestli toho lituje, tak jenom proto, že mu to teď (alespoň u části populace) kurví image.
Co má otázka/odpověď po omluvě společného s tím, jestli se za to stydí a jestli toho lituje?
Bylo to rozhodnutí, na které s odstupem času a s tím, co vím dnes, rozhodně pyšný nejsem. Nejsem pyšný, na to, že jsem neměl dostatečný rozhled, dostatečně objektivní vzdělání, že jsem byl v tomto ohledu naivní. Zároveň ale vím moc dobře, že jsem osobně svým rozhodnutím nikomu neublížil, že jsem svým rozhodnutím nikoho nepoškodil a z toho důvodu necítím potřebu se omlouvat jednotlivcům.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-poli ... lizil.html
HOUZJ5AJ
Řidič začátečník

Příspěvek od HOUZJ5AJ »

Jenom rychlá poznámka, přesně ten přístup lidí v duchu můj kandidát nepostoupil, na druhé kolo kašlu, je tím přístupem, který Babisovi dává velkou šanci to vyhrát.

Žádný kandidát není svatý, ale nevolit ve druhem kole proto, ze muj křišťálově čistý kandidát neprošel, je s prominutím hloupost.

A srovnávat Pavla s Babišem, no tak to snad jedině, pokud někdo nezaznamenal výkony Babiše v posledních letech a žil na jiné planetě. To jako vážně budete riskovat, ze někdo jako Babis bude prezidentem?

Ad Pavel, jasně dříve komunista, vojak i za komousu, neskacu z toho radosti, ale ani na vteřinu nepochybuji o tom, ze bude stokrát lepší prezident než Babis.
4.4 V8 390 kW, 5.0 V8 338 kW
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Stejným úhlem pohledu bychom se mohli dívat třeba na plk. Markoviče, který začínal jako vyšetřovatel za komančů a pak vedl 1. oddělení. Byl to tělem i duší policajt. Jeden z nejlepších kriminalistů, jaké tahle republika měla. A byl snad po revoluci špatný nebo morálně diskvalifikovaný, protože kdyby dostal za komárů střílet do lidí, tak by to musel (teoreticky) udělat?
Stejně, jako armáda a policie, která v Austrálii v době Covidu, střílela do lidí.
Nebo naše policie, která chodila buzerovat lidi, že mají otevřeno nebo na ulici nenosí respirátory. Sloužit u ozbrojených složek, je vždy otazník. I v demokratických státech.
Není mi známo, že by Pavel střílel na čáře do lidí nebo jinak se podílel na smrti lidí před rokem ‘89.
Tohle je už dávno za hranicí toho nejhlubšího bahna:
37AF8D82-EE9E-4E51-8D7B-CD95C9C33C0A.jpeg
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Tbh nevím, kdo je plk. Markovič. Možná netrefím přirovnání, ale tak nějak tušim, že jeho role "pro režim" byla úplně jiná než role Pavla, respektive role na kterou se Pavel připravoval.
A to samý platí pro Babiše. Hodně volný přirovnání by bylo, že kdyby došlo k (nějakýmu) převratu, tak bych očekával, že skoro 35 let potom se prezidentem může stát šéf dnešních dopraváků. Ale ne top tier člověk z BISky...

Neříkám, že si Babiš s Pavlem mají, co do životopisu, co vyčítat... Smutno mi je jenom z toho, že "v novém režimu" se v politice, tzn. za podpory národa, pořád prosazují vysoce postavení představitelné toho ošklivého minulého režimu. To mě mrzí. Že to spousta StBáků dotáhla na miliardáře je jedna věc. Že si je národ dobrovolně volí do svýho čela mi připadá fakt smutný.

Co mě autenticky sere, jsou žvásty na téma "byl jsem mladej, nerozumněl jsem tomu, strašně mě to mrzí". Ten životopis, kde o okupaci z roku 68 mluví jako o návštěvě sovětských přátel, napsal v roce 1987. To mu bylo 26 let. Na mladické nerozvážnosti už poměrně pozdě :-)
Bartoš se ve 29 těšil na muslimskou Evropu a taky se za to zběsila vomlouvá.
Sázka na lezení do prdele mainstreamu jedné doby a následná omluva, když se společnost vydá jiným směrem, je asi typická taktika všemožných zmrdů. Babiše nevyjímaje.
black on black, petliter, jebem na too :ar!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Vypůjčeno od @jedlenka z TW:
Cílem přirovnání Pavla k Putinovi a označování ho za rozvědčíka není získat nové voliče, ale odradit ty, kteří by to PP se sebezapřením hodili. Aby si řekli, že je to prašť jak uhoď a k volbám nešli. Tak jednoduché to je.
Spousta lidí té dvoutýdenní masírce bohužel podlehne.
Přesně takhle easy to je.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Přesně proto tam půjdu. S lístkem budu nakládat pouze v gumových rukavicích a pak se asi budu muset opít.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Stepan: připravoval se na jakou roli? Když už to přirovnáváme k AB tu minulost - na AB existuje spis, který je volně k mání.
Že se PP připravoval na rozvědčíka, přinesl PR team AB a potvrdil to Ándor Šándor. To mě osobně nepřijde důkazně úplně stejné…
Další rozdíl vnímám v tom, že PP (byť ty to bereš jsko negativum) má jistou sebereflexi. Přijal minulost, zhodnotil jí jako špatnou. Pro mne mnohem lepší signál, než AB, který jí nikdy nepřiznal a i členství v KSČ hodil na svou matku.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Btw: PP nešel k armádě asi apriori proto, že se stane vojenským špionem.
Stejně, jako plk. Markovič nešel k SNB, že bude vést odd. vražd.
Oba by v případě rozkazu, jednali stejně. Museli by.
O tom byl ten post.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

řidičBOB píše: ned 15 led 14:27 Stepan: připravoval se na jakou roli? Když už to přirovnáváme k AB tu minulost - na AB existuje spis, který je volně k mání.
On bude spis ještě jeden. Včera jsme se zbourali u jeho tiskový konference a vykládal tam, že přijde dezinfo, že ho do Maroka poslali přímo KGBáci.
Asi jako když Rusko dopředu informuje, že přijde dezinfo o tom, že na konkrétních místech jsou jejich mučírny :))
řidičBOB píše: ned 15 led 14:27 Že se PP připravoval na rozvědčíka, přinesl PR team AB a potvrdil to Ándor Šándor. To mě osobně nepřijde důkazně úplně stejné…
Upřímně, nevyznám se v konkrétních pojmech v dané oblasti a z toho důvodu s nima nechci nijak zvlášť čarovat. Zřejmý je, že byl Pavel součástí (nějakýho) velmi výběrovýho výcvikovýho kurzu. Do čehož nevlezeš, pokud nemáš zájem dostat se na vysokou pozici v rámci armády / rozvědky / nevim čeho. Jeho "pozice" by pro (zločinný) minulý režim byla zjevně plánovana na úplně jiné úrovni, než nějaký šmoula co vlezl ke komoušům, protože chtěl dělat náměstka ve fabrice a mít služební káru.

Což, upřímně, hodnotím daleko závadněji, než Bureše, kterej si chtěl prostě nakrást :D
řidičBOB píše: ned 15 led 14:27 Další rozdíl vnímám v tom, že PP (byť ty to bereš jsko negativum) má jistou sebereflexi. Přijal minulost, zhodnotil jí jako špatnou. Pro mne mnohem lepší signál, než AB, který jí nikdy nepřiznal a i členství v KSČ hodil na svou matku.
Nevěřím mu ani nos mezi očima. Vsadil na komouše, to nevyšlo, tak otočil. Co jinýho mu taky zbejvalo :)

Edit: Jakmile se zahrnou i aktivity "po listopadu", vypadá Pavel najednou líp. To nepopírám. Pořád se ale musím vracet k tomu, že mě fascinuje, jak se národ nedokázal za 3 dekády posunout tak, aby si na prezidenta dokázal zvolit někoho, kdo prostě nebyl kariérní komouš. Přičemž "kariérním komoušem" myslím oba dva :D
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Taková jsou bohužel fakta. Já je nepopírám a nemám z nich vůbec radost.
Ale - AB je 1000x horší zrůda dnes. A velmi nebezpečná zrůda pro budoucnost.
PP si s sebou nic takového nenese, tak musíme vytáhnout rozvědčíka a kariérního komouše. Protože po roce ‘89 žádný škraloup.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět