Twisted píše: ↑pát 11 lis 16:35
U nas v hladovej doline je sidlisko plne felicii, fabii, dacii, daewoo matiz, tico peugeot 206 a najdrahsi je tam ford focus 2006. Raz som tam videl yaris. Alebo ladu, ci eskort, raz renaul kangoo Vela ludi nakupilo felicie za 300€ a uz jazdia 3 rok, presli cez stk. Plno dalsich kupilo fabie za 2000€. v 2 izbovom byte byva 10 ludi, v dalsom 12 ludi. Na sidlisku parukje 400 aut, vela z nich na travniku, kde je prave volne miesto a vsetci sa tam nahrnu vecer z prace. Su to upratovacky, smetiari, skladnici, dokladaci tovaru, krajcirka, predavacka, pomocni robotnici, invalidi, dochodcovia, studenti...
...
Přesně v těchto místech je řešením carsharing. Na nahrazení 400 aut s minimálním nájezdem, v hrůzném tech. stavu, blokujících veřejný prostor, nebo odstavených vraků, při nájezdu 25 Eur/měs by stačilo 50 fungujících aut.
Zdali BEV, PHEV, nebo ICE je vlastně jedno. Redukce 80% odstavených aut by místu rozhodně prospěla.
Bohužel tyto lidi extremne bolí vytáhnout hlavu z vlastní zadnice a rozhlédnout se po alternativách...
(Sociální inženýrství rulez.)
Sám jsem loni jedno auto za 2000eur kupoval na poskakovani po vesnici. Za spotrebak/pojištění jsem v tom za další litr. Být v místě dostupná carsharingová služba, neváhám a místo nákupu pronajímám.
řidičBOB píše: ↑pát 11 lis 22:45
já myslím, že zase taková trága to taky úplně není...
souhlas. A to pracuju v oboru, ve kterém moc peněz není a posledních 8 let jsem žil na ostravsku, které nepatří mezi nejbohatší regiony.
Na druhou stranu je třeba přiznat, že je tu dost "neviditelných", s kterýma vymrdávají úplně všichni a vše... A sami se z toho, díky mentální kapacitě, nikdy nedostanou.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.