Autokosmetika

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
honziss
Letec

Re: Autokosmetika

Příspěvek od honziss »

Wetcoat od gyeonu jsem zacal praktikovat letos v lete po nakupu lepsi wapky a muzu potvrdit ze funguje velmi dobre.

Ma teda relativne nizkou chemickou odolnost, takze nedoporucuju ho kombinovat s chemii na verejnych wapkach, ale cetnost komplet myti jsem srazil asi na ctvrtinu. Prijedu domu se spinavym autem, ideal hned za mokra ho stahnu wapkou, osusim fukarem, v garazi prelestim sklo a je jako umyty :-bd
R4...258k
R3...261k
EV...264k
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Já jsem byl zastánce klasiky - umýt, (případně rozleštit), odmastit, utřít a tvrdé vosky. Jenže to už moc nestíhám, protože je to pomalu na celý den a už z toho nemám ani to potěšení jako dřív.
Ten Wetcoat tedy vypadá velmi zajímavě. Zrovna na mytí používám Auto Finesse Lather a jsem s ním hodně spokojený, tak pokukuji po tom Auto Finesse Aqua Coat. O Gyeon jsem bohužel nikdy neslyšel, tak více reaguji na AF. Složením to ale bude asi velmi podobné. Díky za tipy. :)

Edit: Když už jsem načal Auto Finesse, máte někdo zkušenost s čističem interiéru Total? Zatím každý čistič, co jsem měl, nechával lesklý povrch. Na oko to pěkná věc, ale v praxi na silnici to dělá skvělé a nepříjemné odrazy. Vím, že například Meguiars dělá matné čističe palubovky, ale do EU se nedováží.
honziss
Letec

Příspěvek od honziss »

Jeste doplnim nej postup:

- umejt auto studenou vodou, cim.chladnejsi bude povrch, tim lip
- aplikovat na male casti karoserie (jen dvere, jen blatnik, atd)
- splachovat wapkou od spoda nahoru, protoze jen tam kde to wapka radne zapracuje do povrchu to funguje
- pri aplikaci nenechat auto nikde uschnout
- susit idealne fukarem a zbytek rucnikem
R4...258k
R3...261k
EV...264k
edas
Dítě v autě

Příspěvek od edas »

@Arkis - od AF mohu na interiér doporučit Spritz Interior Detail spray. Dobře čistí a povrch je po vyčištění matný.
Kavis
Mistr volantu

Příspěvek od Kavis »

Arkis píše:Já jsem byl zastánce klasiky - umýt, (případně rozleštit), odmastit, utřít a tvrdé vosky. Jenže to už moc nestíhám, protože je to pomalu na celý den a už z toho nemám ani to potěšení jako dřív.
Ten Wetcoat tedy vypadá velmi zajímavě. Zrovna na mytí používám Auto Finesse Lather a jsem s ním hodně spokojený, tak pokukuji po tom Auto Finesse Aqua Coat. O Gyeon jsem bohužel nikdy neslyšel, tak více reaguji na AF. Složením to ale bude asi velmi podobné. Díky za tipy. :)

Edit: Když už jsem načal Auto Finesse, máte někdo zkušenost s čističem interiéru Total? Zatím každý čistič, co jsem měl, nechával lesklý povrch. Na oko to pěkná věc, ale v praxi na silnici to dělá skvělé a nepříjemné odrazy. Vím, že například Meguiars dělá matné čističe palubovky, ale do EU se nedováží.
Tim wetcoatem si prodlouzis i zivotnost klasickeho vosku. AF a Gyeon to maji jako kremicity sealant, takze je to pro tento ucel lepsi spis na keramiku. Soft99 dela neco podobneho i na tu jejich syntetiku,ale to uz neni wetcoat. Je to neco jako vosk v rozprasovaci, takze nastrikat a rozlestit, zase to vydrzi dyl nez wetcoat. A da se to pouzit taky samostatne.

Total je fajn, ale je dobre to zkombinovat s dressle. Vycistit totalem nebo versem a pak to osetrit dresslem.
KarelPetrasek1
Spolujezdec

Příspěvek od KarelPetrasek1 »

Zdravím, co se týče té autokosmetiky, nedávno jsem našel zajímavou nabídku třeba i tady: xxxxx zatím jsem s tím docela spokojený, ale budu rád když mi poradíte i něco z vaší vlastní zkušenosti. Do čeho je dobré zainvestovat více peněz.
Naposledy upravil(a) pavproch dne pát 24 zář 11:16, celkem upraveno 2 x.
Důvod: edit by -pp-: esče raz a BANán
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

nemáte někdo zkušenost s GardX ochranou laku a interiéru? nabízí mi to na to nový auto, samozřejmě řikaj jak to ochrání lak a všechno, ale sem k těmhle věcem skeptickej
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Příští týden si půjdu převzít nové auto a přemýšlím nad ochranou laku.

Známý mi nabízel keramiku na vše, výdrž 5 - 7 let, po známosti za 20 nebo 30 a auto 5 pracovních dnů u nich. Je to služební potah. Na operák. Minimálně z pohledu detailerů jsem na auto prase. I 5 by mi přišlo moc.

Mnoho let zpět jsem viděl nadšené reakce na CarPro HydrO2. Nastříkáš, opláchneš wapkou a chvíli je auto čisté.
Má to smysl? Existuje dnes lepší alternativa? Je potřeba před aplikací nové auto "odmastit"?

Děkuji za rady
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

Za 30.. za to mas skoro pruhlednou folii
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Tak ono i při sundavani folie jsem viděl dokurveny laky. Nevím, jestli byla chyba na straně montáže nebo demontaze, ale zadarmo to bylo drahy.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Odpovědět