Zdravotnictví -> Ano, ale právě "za jakou cenu". I pro průměrně vydělávajícího člověka jde o tisíce měsíčně, v tvým případě s přehledem 10+, možná i víc. To je docela hodně, ještě když ani zdaleka nejde o zcela funkční systém a spousta lidí se dostává do problémů, kdy (optimální) řešení jejich problémů prostě není ze strany pojišťoven kryto.
Bezpečnost -> Já se spíše setkávám s absolutně nefunkční justicí, fízlama co nevyšetří vůbec nic a vlastně je vším obtěžuješ a tak. Ale to by ani nemělo mít nic moc společnýho s odvodama jako takovýma.
MHD / Doprava obecně -> V porovnání se světem ano, v porovnání s Evropou už to žádná sláva podlě mě není.
Sociální stát -> Podle mě je největší fuckup v tom, že lidem, který by si mohli pomoci sami pomáháme zbytečně moc a lidem, který jsou fakt v prdeli, dáváme směšných pár korun. Že je zdravej 20-50 let chlap dlouhodobě na pracáku je stejná chujovina jakože těžkej invalida dostane od státu vyšší tisíce na měsíc.
(...)
A mimochodem, když už jsem u tohodle. Jedna věc je zdanění příjmu (v Čechách navíc často dvojí, PO -> FO), potažmo DPHčko. Ale pak člověk ještě strká "státu" prachy bokem, za kdejaký službičky. STKčko, SPZtky, různý revize od pánů s kulatýma razítkama, daně z nemovitostí, svozy odpadů, mýto, v rámci POVka si ještě připlatíš do Garančního fondu... Vlastně zaplatíš daně a pak cokoliv po státu chceš platíš znovu, extra
add Holka ze vsi -> No dyť, pro mě je to co popisuješ totální příklad "netáhla". Ségra se "doma s dítětem" vydržela válet asi tak 6 měsíců. Pak už najela na zkrácenej úvazek, v covidu ji pomohlo že práce z domu byla totálním standardem, malýmu nejsou ani dva roky, a sestra už leží v knížkách, rozšiřuje si kvalifikaci (...). A to to ani není o penězích, ale o tom, že ležet X let doma a jenom žvatlat na dítě je pro trošku aktivního člověka ke zbláznění. Jasně, babičky kolem toho lítaj...