tak aspon N54 urcite nema elektronicku olejovu pumpu a popravde neviem v akom motore by si dovolili inzinieri prejst na nespolahlive riesenie mazania. Mam len elektronicku vodnu pumpu. Olejova pumpa je mechanicka hnana rozvodovou retazou a ponorena vo vani/tzv. wet sump. Auta mozu mat AUX elektronicku olejovu pumpu - je pridavna, nie jedina samostatna. Cize za mna v kazdom aute ma zmysel uvazovat nad pretocenim motora bez startu.
Pocul som uz aj inu fintu a to odpojit konektory na vstrekovacoch,aby nedoslo k naplneniu benzinom a zapalu a nastartovaniu.Teda vytlacit olej startovanim "naprazdno" . To je kvazi rovnake ako pretocenie kluky rucne, len to robi za cloveka starter. Mam aj diagnostiku,takze chyby vytiahnutych konektorov si viem vymazat. Takze uvazujem aj nad touto moznostou.
Ked davas na jar nove gumy, tak ano,moze ti to byt jedno

Resp. aj ked mas elektromechanicky posilovac, tak tam asi menej budes citit vo volante. Ale pri klasickej hydraulike citit do volantu viac vibracii. Existuju na pneumatiky aj take "vankuse" v tvare polobluka, ktore clovek vie dat pod kolesa,aby drzalo tvar pneumatiky. Len to uz mi pride velmi "extravagantne" .