+1jerry píše:Ohledně ekonomiky můžeme mít spousty názorů, ale nikdo přesně neví, jak to opravdu bude. Šedá je teorie a zelený je strom života. Kdyby to kdokoliv z nás věděl, tak se podle toho zařídí a posílá poté příspěvky z trvalého pobytu někde v KaribikuSamozřejmě nadsázka, aby někdo nepsal, že do Karibiku by nechtěl. Takže to berme jako pestrou paletu názorů a teprve život napíše řešení. Ale je fajn si pokecat
Oficiální data od PČRřidičBOB píše:Ex: kde bereš to tvrzení, že se nedodržují? Opakuji, že oficiální data od PČR mluví jinak. Takže jsi přijal za svou rétoriku politiků - můžou za to lidi. No jo no. Že já se ještě divím.
ale ty přeci oficiálním datům nevěříš. Vždyť jsou nepřesná a matoucí.řidičBOB píše:Ex: kde bereš to tvrzení, že se nedodržují? Opakuji, že oficiální data od PČR mluví jinak. Takže jsi přijal za svou rétoriku politiků - můžou za to lidi. No jo no. Že já se ještě divím.
Tak, teoreticky by to mělo být tak, že ty investice a přesouvání slouží k tomu, že se peníze dostanou k těm správným lidem dole, aby mohli díky této podpoře ono bohatství generovat - bez nich by neměli dostatek vlastních prostředků realizovat svůj záměr. To je pak ona přidané hodnota investování, ze které těží všichni. Ale to se asi trochu vymyká kontrole a hodně lidí vidí investování jako téměř bezpracný způsob zhodnocení svých peněz pomocí spekulací, bez ohledu na to, zda dochází k naplnění původního záměru - tedy investiční bubliny. A pak je logické, že když takové zhodnocení není podloženo adekvátní generací bohatství zdola, musí se to časem někde projevit - prasknutí bubliny, které obvykle paradoxně odserou a v různých formách zaplatí ti dole a drobní investoři, kteří uvěřili tomu, že investice probíhá právě s původním záměrem. Spekulanti v tu dobu už dávno vyklidili pozice, vzali si prostředky těchto lidí a rozjíždějí další kolečko někde jinde.Stepan píše:Jsem obecně příznivcem teorie, že bohatství vzniká "zdola" a nikoliv tím jak parta nějakých investičních fondů přesouvá peníze.
No, furt lepší, než prohlášení advokáta, že nedodržují.jerry píše:Oficiální data od PČRřidičBOB píše:Ex: kde bereš to tvrzení, že se nedodržují? Opakuji, že oficiální data od PČR mluví jinak. Takže jsi přijal za svou rétoriku politiků - můžou za to lidi. No jo no. Že já se ještě divím.![]()
![]()
To jsem psal prosím kde?ExFun píše:ale ty přeci oficiálním datům nevěříš. Vždyť jsou nepřesná a matoucí.řidičBOB píše:Ex: kde bereš to tvrzení, že se nedodržují? Opakuji, že oficiální data od PČR mluví jinak. Takže jsi přijal za svou rétoriku politiků - můžou za to lidi. No jo no. Že já se ještě divím.
Mám oči, uši... Roušky se nenosí, lidi paří, kdo chce, není problém se nechat ostříhat, v hobby marketech nahlásíš nějaké IČ a jdeš. Oblečení - objednáš si a při "vyzvednutí" se zvedne přepážka... Jestli se odkládají neakutní operace, že jen kvůli tomu, že na COVID lůžko dostanou víc...
Když zrušili EET, tak vlastně oficiálně řekli - serte na to, teď zhasneme a ....