https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz
Ty a HOnza 42řidičBOB píše:už si vykáme?
BTW: 40% populace nejsou moje data
A zase - na jednu stranu - ekonomika si to nemůže dovolit a když napíšu, že EU nasype do ekonomiky peníze, vytáhneš konkrétní lidi. Proti trenérovi, herečce a trenérovi vytáhnu IT, doručovatele a youtube trenéry... Každá mince má 2 strany. A ty se rozhodni, jestli budeš řešit makro nebo mikro úroveň, ale nemíchej to.řidičBOB píše:Kdo dostane peníze z Bruselu? Ti, co mají zavřené provozovny? Kámoš, co dělal trenéra ve fitku a o víkendech + barmana v nočním klubu? Kámoška, která hrála v divadle? Nebo známej, co má dvě hospody a fitko - obojí již opět zavřené? Nebo snad jeho cca 50 zaměstnanců?ExFun píše:Jednak to neovlivníme a druhak peníze dostaneme z Bruselu
Ale jdi...neuvidí ani korunu.
Hele asi nikdo v celým světě neví, co bude za pár měsíců a ani jak to definitivně vyřešit. Kdyby to věděl, má ne jednu, ale deset nobelovek. Ale momentálně se všichni snaží v celé Evropě zastavit totální kolaps zdravotnictví. Protože v Evropě už přes 100 let nejsme zvyklí, aby lidi masově umírali bez pomoci doma. To by vyvolalo v konečné fázi obrovský chaos a rozpad. Tak volí to méně špatné, situaci brzdí a doufají, že buď bude vakcína nebo to samo odejde nebo já nevím co. Oni taky neví.řidičBOB píše:...i včera ministr červená mikina přiznal, že v nemocnicích jsou z velké části lidé, kteří nevykazují známky nemoci, ale nemají kam jít![]()
Druhá věc je, co zase já nechápu - rozumím strachu ze zahlcení zdravotnických zařízení. Rozumím i procesu zpomalování. Ale co dál? Co za 2/3/4/6 týdnů nebo měsíců? Budeme celou dobu sedět doma a všechno zavřený? Protože jinak, jakmile se začne rozvolňovat, pojede to nanovo.
Trošku mi tam totiž neštymuje mnoho věcí/výroků - například ten tom, že promoření je blbost, protože imunita se nezíská. Proto ta moje úvaha viz. výš. Stejně tak nechápu, proč Prymule u viru, který se šíří zejména pomocí kapének (proto přece ty roušky!), doporučuje spalovat zemřelé...