Ještě jednou:
To, že nějaká fabrika má momentálně problém s odbytem nebo dodávkama, je JEJÍ problém. Já, jako daňovej poplatník to nechci platit.
To, že má nějaká fabrika potřebu si udržovat schopný lidi, ikdyž pro ně zrovna nemá práci, je JEJÍ zájem. Já, jako daňovej poplatník to nechci platit.
Že jí utečou ke konkurenci, která umí nabídnout lepší podmínky? Jak bysme tomu jen mohli říkat? Já nevim, trh?

Navíc, třeba by se ukázalo, kde si svých zaměstnanců reálně váží. V bývalý práci nevyhodili nikoho. Ani spolupracující OSVČ. Všichni dostávají tolik, co před krizí. Protože si jich firma cení. Udělal by pro tebe tohle i korporát, kdyby na to neměl dotaci?
Random myšlenky:
a)
My pro svoje lidi máme práce dost. Kdyby nějaká konkurence, které třeba větší část obratu (=než nám) dělá automotive, zkrachovala, vůbec by mi to nevadilo. Naopak, velmi bych to uvítal. Ke krizím to tak nějak patří. Proto si, ty chytřejší, třeba hlídají, kolik % obratu jim dělá kdo. Aby neskončili jak Kostelecký uzeniny.
Uměle sanovat neschopnost firem zajistit si dodávky a odbyt, je fakt komický. A vede to do pekla.
b)
Přijde mi fakt komický, koukat se z okna kanclu na staveniště, na kterým nemá kdo dělat, ale o 30 kiláků dál se válí polovina průmyslový zóny na, z mých daní, dotovaných prázdninách.

ad. předcházení krizím -> na minulé stránce jsi sám definoval, že nejde o ekonomickou krizi. Tolik k tomu.