od pavproch » pát 01 kvě 16:36
@jarka: to moje (nepěkné) řazení má pokračování a (možná) i řešení.
Sem neska proti všem svým pravidlům chování (a fčíl zato pykám, je mi blbě) vyrazil odpoledne na bajka, dvě hodiny sem kroutil nohama proti kopcu a pak i zkopca (a to vím, že tělo snáší in(g)tenzivní pohyb jen ráno, odpoledne už ne). Fajný výlet tady po okolí, docela sem si máknul (proto mi je fčíl blbě) a vypozoroval, jak proč a kdy to řazení blbě řadilo: 11 ze 12 koleček chodilo z 99% pěkně (nahoru i dolů) a beze zvuků (to 1% si sedne časem samo, doufám), jen 11-té kolečko (druhé největší) furt štrachalo, prskalo, řetěz skákal atd. Prostě na šlak trefení.
Taxem doma po návratu, sprše atak vzal plochý šroubovák a lehkým násilím /páčením (lehce = pár desetin mm, pěkně poctivě zub po zubu) zvětšil vzdálenost / rozteč 11-tého (ocel) a 12-tého (dural) kolečka, 1 až 11-té kolečko tvoří jeden celek a 12-té (největší) je k nim zezadu přišroubované (nebo nanýtované, nevím).
Krátká zkušební jízda tady okolo baráku mi vlila optimismus do žil: zdá se, že fčíl řadí pěkně už všech 12 koleček, asi tam fuckt byla nějaká poblbaná rozteč toho 12-tého kolečka). Uvidíme při příštím výletu.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.