honziss píše:Nemate nekdo tip na rychly, lehky plast, ktery bude tak na pomezi xc/trail? 27.5x2.35 idealne. Tvrdsi smes do sucha, aby to jelo, ale zas abych ho nerozparal o prvni skalku. Nasel jsem:
https://www.koloshop.cz/pneumatiky,-pla ... evlar.html
Nekdo naka zkusenost?
Já si dovolím se podělit s mojí skromnou zkušeností, ale jsem takový specifický uživatel, co moc ničemu nerozumí, moc toho nenajezdí, nemá moc s čím porovnávat a vlastně ani neumí moc jezdit
Mám už pátým rokem stavbu od singlebe, nechal jsem tehdy výběr komponentů na panu Kutínovi - včetně plášťů. Dle popisu, jak a kde hodlám jezdit mi tam osadil právě Maxxis Ardent Race (29X2,20) a teď jsem po pěti sezónách koupil nový stejný (dozadu, vepředu je ještě OK).
Jsem ale na kole takový trochu nešika, nic mi neříká technické ježdění, pokud vyrazím ve dvou nebo skupině jsem v těžších sjezdech vždy beznadějně poslední. Moje trasy jsou lehké XC v Posázaví (z hlediska techniky, kopce nahoru si naopak dám rád i těžké), většinou rychlé lesní, polní cesty, sem tam přejezd po asfaltu a nebo naopak nějaká horší stezka. Jezdím prakticky jenom když je pěkně/sucho. Na tohle použití mi tyhle pláště zcela vyhovují.
Původně bezduše, po pár letech to začalo vzadu zlobit a nebavilo mě se s tím babrat a řešit to v servisu, tak aktuálně podivné kombo vzadu lehká duše/vepředu mlíko (výhledově jakmile to přestane fungovat jde duše i dopředu).
Co jsem se párkrát dostal do bahna, tak v něm trakce samo nic moc.