Jen si tady odložím jeden hejtík na Opel.
12/2018 jsem vyfasoval Insignii CT 2.0cdti 4x4 125 kw
cca 2 měsíce jezdila v pohodě resp. alespoň jezdila a vadila mi jen spotřeba. Při svižnější jízdě 9/100.
Po cca 2 měsících jsem jel poprvé do servisu, protože přestal fungovat infotainment (nešlo AA a BT funguje jen občas, občas se nepřipojí zato se pravidelně odpojuje). V ADOP - car a.s. Ostrava mi vysvětlili, že je to telefonem (Galaxy S7) a že AndroidAuto je
nelegální software. Výsledek: Do ADOP - car už nemohu znovu přijet.
Asi po měsíci jsem jel se stejnou závadou do Auto - Novotný, Ostrava. Přičemž jsem si byl vědom, že jiný servis Opel v Ostravě už není. Zde mi vysvětlili, že "Dnešní auta jsou jako počítače. Funguje a nikdo neví proč a pak negunguje a nikdo neví proč".

Infotainment jsem přestal řešit a smířil se s faktem že Opel je sráč který občas nefunguje a nikdo neví proč.
Od 21tKm mi auto psalo hlášku abych navštívil servis. Inu zajel jsem znovu k Novotnému, kde mi po 1 dnu v servisu auto vrátili že je OK. Po nasednutí do auta ale hláška nezmizela. Šel jsem znovu za technikem, který mi řekl, že je to OK, že mám jezdit a že když teda naléhám, tak objednají nový pal. filtr.
Po 14 dnech jsem se dotazoval na stav a zjistil, že nic neobjednali, ale teda objednají. 14 dnů nic. Volám znovu a že máme tedy za týden přijet. Další den auto v servisu a výsledek stejný. Chybová hláška nezmizela, ale prý mám jezdit dál.
Následovala pravidelná serviska po 30tKm, kde se opět snažili (možná) závadu odstanit a stále se nic nestalo. Po měsíci tj v cca 35tKm další návštěva servisu, která nic nevyřešila načež jsem se dozvěděl, že se jim o mém autě už i zdá.
Ve 40tKm další návštěva (výměna brzd), znovu jsem reklamoval hlášku o servisu, ale bez výsledku. Tehdy mi řekli, že je mé auto pěkně trápí.
Ve 45tKm se auto zastavilo (Nouzový režim) a já už více než měsíc jezdím náhradními auty (Kodiaq, Scenic, Octavia a aktuálně jiná Insignie).
Každý týden urgence servisu a odpověď pořád stejná. Měníme, programujeme a pořád to nefunguje.
Aktuálně mám od Auto Novotný náhradní Insignii, najeto 14tKm, motor hrčí strašným způsobem, při každém startu musím odklikat chybové hlášky (prý to ničemu nevadí)...
Těším se na pokračování příběhu. Operák mám ještě na 3 roky a 150tKm.
Trable s LeasePlanem ve stylu "po 30tKm nemůžeme vyměnit stěrače", blbě objednaný termín do servisu... už mě nechávají vcelku chladným.
Jinak auto když funguje, tak funguje velmi slušně.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.