@řB
Tak nejsou-li nadávky směřovány na mě, prakticky mě to nijak neovlivňuje, ale rád si zamoralizuju, jak jsou druzí sprostí, a hned se můžu cítit lépe

. Sám bych často mohl v nadávkách vyučovat dlaždiče, obzvláště když mě cestujíc na kole míjejí velmi vypečení a smradlaví dieseloví kolenovrti, nejlépe s vylítanými herkami s vymontovanými filtry.
Hovado jak ho použil JAK chápu jako označení pro hovězí dobytek, ale můžu se mýlit. Ovšem ve spoustě (většině?) jazyků se názvy pro zvířata či části těla jako především pohlavní orgány nebo třeba lidi s obecně jinou/nižší formou společností ceněné inteligence iracionálně používají jako invektivy. Z čehož vyplývá, že jejich používáním si hlavně zklidňujeme hladinu rozbouřených emocí, takže určitě mají v životě člověka své místo. "Všeho s mírou."
@řB, EL_XEL
Já samozřejmě uznávám, že ve většině případů je nejjednodušší prostě blinkajícímu a jak na lesy vytrubujícímu přihřátému lepičovi uhnout do pravého pruhu, a klidně může třeba strašně spěchat na WC atd., což je pochopitelné.
Ovšem stejně jako může mít občas jeden relevantní důvody ke spěchu, i druhý může mít podobně relevantní důvody k pomalejší, defenzivnější jízdě - obavy z řízení ve vyšších rychlostech nebo např. z nepředvídatelných reakcí podobných vystresovaných lepičů, kteří třeba když jim podle nich dostatečně rychle neuvolníte levý pruh, najednou ve zlomku sekundy úplně přestanou strašně spěchat, a začnou sami předjížděného úmyslně snižováním rychlosti blokovat.
Nejspíš by se tyto situace měly mnohem více probírat v autoškole a zárověň by se na auto-trhu ovšem měly přestat prodávat ubohé podmotorované těžké mrdky s nesmyslně dlouhými převody atp.