To je kouzlo pozvolného poklesu výkonu.
Zajímalo by mě, jestli po těch 90 kkm aspoň vysají bordel v nefiltrované straně airboxu, nebo jen vymění vložku a tu směs písku, hmyzu apod.tam nechají
Ja odjakziva menim pri kazde "garancce" vsechny filtry vcetne palivoveho. Akorat kabinovy menim nezavisle na garanckach 2x rocne - na jare a na podzim. Pri vymenach nafunim desinfekcni penu do systemu a pri garanckach servisu davam "granat". Coz mi pripomina, ze je podzim...
Dám to semdle, je to wo wolejích: Po nedávných servisech sem děla doma v garáži pořádek a mj. slíval zbytky olejů, které používám, do kanistrů. Přitom sem si fšimnul, že.... Millers CFS 5w-40 (motorový) a Millers CRX 75w-90 (do diferáku) mají (nové, nepoužité) za pokojové těploty rozdílnou viskozitu (logicky), překvapivě ale ten převodový teče hůř než ten diferákový. Očekával jsem to naopak.
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Otázka na olejáře: Kdysik sem tu spal, že se snažím sjednotit woleje používané do domácích aut, povedlo se u Tiguána 2,0TSI a m4Zlika N52 = Millers CFS 5w-40, ale nenašel sem odvahu ho lít i do Pindice, která má předepsaný 10w-40 (tam radši furt liju Seleniu 2k 10w-40). Neska sem jako každý podzim koupil wolej (1,4l) pro můj Forrestovací traktůrek (Stiga, motor Briggs and Straton 4takt) a fčíl mě napadlo taky to sjednocení - bohužel na té pixle je jen SAE30 (což je IMHO XXw-30, ne?, jinak nic - otázka na ty co se ftom vyznají: (letos už ne, dyž sem ho zase koupil, ale co příští rok?): Zkusit do toho taky nalít ten CFS 5w-40 nebo tu Seleniu 10w-40? Nebo radši neexperimentovat a dál radši kupovat ten wolej pro BaS?
Malé update: Fčíl sem Forrestoval a jaxem paq uklízel traktor do garáže, padlo mi woko na starou pixlu woleje Stihl (loni nebo předloni zrovna nebyl k sehnání wolej BaS 1,4l, taxem koupil Stihl 1,4l a ... na ní je naspáno 10w-30, takže ta Selenia (10w-40) by to asi mohla být, ne? Na ten Stihl to yezdilo k nerozeznání od teho B+S.