Nafta vs plyn
Nafta vs plyn
Zdravím, co je podle Vás lepší volba z ekonomického hlediska (nemyslím tím jenom palivo, ale i budoucí investice) nafta se spotřebou asi 5l nebo lpg se spotřebou 9 ale poloviční cenou.
Děkuji

Děkuji
Re: Nafta vs plyn
CNG nebo taxi / Uber

Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
Nevím, proč je dnes tak zatracováno LPG a glorifikováno CNG. Dle mého je LPG ve správném motoru lepší volba. Akorát nabídka těch "správných motorů" pomalu končí.

Ono je důležité zda jde o instalaci do nového vozu (což podstupuje málokdo) a nebo do auta jetého. Samozřejmě ruku v ruce s tím jde také to, o jaký motor se jedná.
Celkově je LPG ekonomicky nejvýhodnější vzhledem k naprosté jednoduchosti systému, snadné instalaci, nízké ceně LPG a také je velké množství ČS což u CNG je problém.
Ale všechny informace k tomuto byly již stokrát napsány tak stačí hledat

Celkově je LPG ekonomicky nejvýhodnější vzhledem k naprosté jednoduchosti systému, snadné instalaci, nízké ceně LPG a také je velké množství ČS což u CNG je problém.
Ale všechny informace k tomuto byly již stokrát napsány tak stačí hledat
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
						EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
Protože byznys....Honza42 píše:Nevím, proč je dnes tak zatracováno LPG a glorifikováno CNG. Dle mého je LPG ve správném motoru lepší volba. Akorát nabídka těch "správných motorů" pomalu končí.
Kdo potřebuje prodat zemní plyn.... ?
MG - radost až na kost.
Mám 7 let CNG ve Volvu (originál). Jezdím denně minimálně 80 km a asi za 1,5 Kč na km. Mám 3 plničky hned u práce, proto mi to vyhovuje. Ale od domu je nejbližší plnička přes 25 km, takže až půjdu do důchodu se toho s těžkým srdcem vzdám. Podle mě CNG je lepší, když máš plničku někde poblíž.

To máš nějaké velké náklady na palivo, ne? S LPG jezdíš kolem 1 Kč / km. S CNG by to mělo být podobné...

Nejméně nebezpečná je nafta.
Plynové auto žádný hasič nemá, kdybys viděl jak je dneska všechno "z papíru" a to nemluvím o nehodě

Plynové auto žádný hasič nemá, kdybys viděl jak je dneska všechno "z papíru" a to nemluvím o nehodě

Zákon č.361 o silničním provozu, § 11: Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, PŘI PRAVÉM OKRAJI vozovky. (!)
Existuje nějaký nový auto na CNG s výkonem aspoň 125kw a cenou do 700k s DPH za nový? Asi těžko co  A4 Gtron stojí asi 1,1 základ.
 A4 Gtron stojí asi 1,1 základ.

A4 Gtron stojí asi 1,1 základ.
 A4 Gtron stojí asi 1,1 základ.2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
						ex
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
 2022 Audi Q5 50TDI 210kw