Onboard videa

Zajímavá automobilová videa z celého světa.
Odpovědět
GeneHawkins
Letec

Re: Onboard videa

Příspěvek od GeneHawkins »

Ale vždyť to tak není. Pavel má pravdu.
Dojedeš vláček sedmi aut, které jedou 115, protože ten první debil předjíždí frajera, co jede jenom 114.
Já to seknu doprava, řeknu si, že je to souběžná jízda, a naseru se tam za třetí auto.
Možná někdo bude namítat, že porušuju. Pro mě za mě...
Ale neznamená to, že ti levoproudaři neporušují. Pokud nemůžou předjet, nemají vlevo co dělat.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Taky to vezmu doprava, předjedu vpravo souběžnou jízdou a po dojetí auta vpravo se tlačím opět vlevo. Někdy je ale problém se vlevo zpět nacpat. Ale většinou je to tak rychlejší. Pro aplikaci musí být vláček vlevo aspoň 5 a více aut, jinak se to nevyplatí. Nevím, zda je to podle pravidel, ale funguje to ;)
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

GH: Že si řekneš, že to je souběžná jízda, je hezké...ale v této argumentaci asi víc přitažené za vlasy než ten levoproudař... Občas to dělám také, co popisuješ, ale ne v případech, kdy je tam mezera na 14s nebo v navi vidím, že tam je nehoda + kolona a kterýkoliv blb to může najednou na fleku zastavit.
Když předjíždím, tak vlevo jet mohu. Nic mi to nezakazuje. Tomu prvnímu zákon zakazuje předjíždět, řekněme zjednodušeně, pomalu.
Já mám takový pocit, že mě Pavel chtěl původně dostat na tom, že mou povinností je uvolnit levý pruh rychleji jedoucímu vozidlu, pak si to přečetl a zjistil, že to tak není a teď vaří z vody, aby nebyl za pitomce ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
GeneHawkins
Letec

Jenže já jsem přesvědčen, že z dikce zákona vyplývá, že v takovém případě předjíždět nesmíš, protože se nemůžeš bezpečně zařadit před vozidlo, které chceš předjet.
Jak říkám, já s tím nemám problém, občas to dělám taky, co taky s tím. Ale podle mě to zákon zakazuje.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Proč bych se nemohl? Klidně bych se mohl, kdybych i dál nechtěl předjíždět. To, čím operuješ, se aplikuje u zclea jiných situací a znovu opakuji, že pochybuji, že bys o tom nevěděl.
Podle mne to tedy zákon zakazuje mnohem méně než tu tvou souběžnou jízdu :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
GeneHawkins
Letec

No pokud je cesta zablokovaná, tak nemůžeš... Ale nechme toho...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Pokud je cesta zablokovaná? Co to znamená?
Do pravého se přece můžu vrátit kdykoliv, pokud u toho neomezím nebo neohrozím řidiče, který v tomto pruhu jede. A většinou si v pravém na náraznících auta nejedou.
A pokud je zablokovaná proto, že je tam silná hustota provozu, tak se zpravidla jedná o souběžnou jízdu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ctrl_j
Letec

Příspěvek od ctrl_j »

GH: Mas pravdu. Je-li v levem pomale predjizdejici, meli by se vsichni co prijizdi radit za vozidlo co ten dotycny predjizdi. Aby to fungovalo, musi to ale delat vsichni. Tam ten ideal konci, protoze to nedela v podstate nikdo.

Pokud uhnu vpravo a objedu je soubeznou jizdu, pak se do leveho dostanu jen v pripade, ze tam nekdo nechal znacnou mezeru, coz je skoro nikdy, protoze vsichni chteji jet a visi si na kufru. Metodu, ze hodim blinkr vlevo a vynucuji si zarazeni opravdu nepouzivam. A pokud jsem ten, co je jede ve vlacku vlevo a necham si tam od vozidla prede mnou bezpecnejsi mezeru, tak se muzu spolehnout na to, ze to tam nekdo z praveho posle. A to vskutku rad nemam.
Sice s rozpaky, ale je mi prijemnejsi kdyz se to stosuje za mnou v levem, nez kdyz mi to z praveho posilaji primo pred cumak.
„Simplify, then add lightness.“ /Colin Chapman/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ctrl_j píše:GH: Mas pravdu. Je-li v levem pomale predjizdejici, meli by se vsichni co prijizdi radit za vozidlo co ten dotycny predjizdi. Aby to fungovalo, musi to ale delat vsichni. Tam ten ideal konci, protoze to nedela v podstate nikdo.
Tohle přece prakticky nikdy nemůže fungovat, protože každé auto jede jinou rychlostí a když se zařadí vpravo, tak už hned musí do levého - zvlášť, když je plný kamionů. Také to závisí na mezeře, která v tom levém pruhu je. Nehledě na to, že v levém by přijížděla další vozidla, který ho v tom pravém zavřou.
V praxi naprosto nepoužitelné a za více než 2mio najetých km jsem se s tím v provozu nikdy nesetkal.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Pavelpu27
Řidič začátečník

Příspěvek od Pavelpu27 »

řidičBOB píše:GH: Že si řekneš, že to je souběžná jízda, je hezké...ale v této argumentaci asi víc přitažené za vlasy než ten levoproudař... Občas to dělám také, co popisuješ, ale ne v případech, kdy je tam mezera na 14s nebo v navi vidím, že tam je nehoda + kolona a kterýkoliv blb to může najednou na fleku zastavit.
Když předjíždím, tak vlevo jet mohu. Nic mi to nezakazuje. Tomu prvnímu zákon zakazuje předjíždět, řekněme zjednodušeně, pomalu.
Já mám takový pocit, že mě Pavel chtěl původně dostat na tom, že mou povinností je uvolnit levý pruh rychleji jedoucímu vozidlu, pak si to přečetl a zjistil, že to tak není a teď vaří z vody, aby nebyl za pitomce ;-)
Vůbec mi nešlo o uvolnění pruhu pro cajty. Šlo mi o to, že na videu jedeš vlevo, i když je pravý pruh volný. Znovu opakuju, vozidla před tebou jsou irelevantni, protože je nepředjíždíš. A navíc to celé ani neříkám kvůli tomu, že to říká zákon. Ten je mi v tomhle případě u zadele. Ale ze zkušenosti musím říct, že to celkem funguje a vláček se roztrhá. Chce to samozřejmě sledovat provoz a předvídat. Schválně to někdy zkuste.
Odpovědět