BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
Vrooom
Letec

Re: BMW Divize

Příspěvek od Vrooom »

Tak ono je zajimavy, ze i PP pise ze N53 je mrdka a stejne ji tam zase da ...
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@doriff: už sem to kdysik psal, sem servis lehce upozornil na nějaké pazvuky a oni ji vyměnili - prý bylo úplně vylágrované hlavní ložisko...

@štěpán: protože tam N53 patří.... :D To auto bylo vyrobeno s N53, tak tam nebudu bastlit cokoli jiného.

@vroom: eee, imho N53 není špatný motor, jen ty jeho EURo5 nastavení ho úplně mrví..... a fčíl vážně: už sem to tu psal víckrát - pro (služební) daily s velkým nájezdem (a drahým servisem) je IMHO N53 mnohem vhodnější než N52 (která je zase úplně nej pro malonájezdou soukromou víkendovku). Tožtak.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Rikas tak zkazi dojem z motoru jizdu, ze pak ani nema clovek naladu to honit a jede klobouka ;-)
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Máš zkrácenou převodovku, dodělanej svor, aftermarket snížení a nevím co ještě, ale nechceš tam baslit co tam nepatří :D
black on black, petliter, jebem na too :ar!
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Jo, ne. :D

Na převodovku sem nešahal, hrabal sem do diffů... LSD a šport podvozek (+ty diffy) zlepšily jízdní vlastnosti a na STK procházejí bez povšimnutí. Jiný motor by bylo problematické tam dostat (xDrive) + naprogramovat a mohl by být značný problém na STK či ME....
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@Vroom: právě naopak - dyž to honíš, takxe to chová líp než dyž jedeš klobouka. Teda většinou.... :D
Dallen
Mistr volantu

Příspěvek od Dallen »

Převodovku bych neřešil, pokud řadí hladce tak není důvod. Ta se v 90% dojebe akorát špatným zacházením.

Ale na hřídelích bych nechal vyměnit hardyny a možná kříže, za ten nájezd už by v nich mohla být vůle

A sání to chce minimálně nechat vyčistit (stačí prolít technickým benzínem). Odvětrávání hlavy a klikovky udělá v sání docela bordel.
AR166V6, F850 Special
EX^3 AR 156TS EX^2-Š120, EX^1 fáčko
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Další kontrolní otázka: dyž sa vysype motor (ten můj to už fuckt má asi za pár), tak je to okamžitě a fertig - odtah, jak je to ale s odcházející převodovkou? (nemám zkušenost) hlásí se dopředu nebo je to "překvápko" a ferig a odtah taky?
mattonecz
Letec

Příspěvek od mattonecz »

to může mít mnoho a mnoho projevů.. na O2 nám začalo auto cukat ze strany na stranu při dálničních rychlostech, měsíc trvalo než se přišlo na to, že je to v převodovce. zkoušely se tlumiče, silentbloky atp
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex :( 2022 Audi Q5 50TDI 210kw
martinecko
Pan Řidič

Příspěvek od martinecko »

otazka je ci chces cakat do bodu kym sa Ti rozsype motor co moze aj nemusi poskodit prevodovku. ak si rozhodnuty do toho investovat tak na co cakat a riskovat?
Odpovědět