mám Hyundai Accent LC (r.v. 2001, 1.5, 66kW), kde mi nefunguje klimatizace. Vím, že mám nízký tlak v okruhu. Skoro žádné chladivo tam není a ven se ztrácelo se vší pravděpodobností postupně "za ta léta" - u některých aut automobilky uvádějí až ztrátu 30% chladiva za rok. V autě jsem vyměnil všechny řememeny, především ten ke kompresoru klimatizace byl v dezolátním stavu. Kompresor klimatizace ale nespíná - mě tedy zajímá, jestli je v okruhu nějaký tlakový senzor, který v případě velmi nízkého tlaku odstaví elektromagnetickou spojku (nedovolí zapnout kompresor) a pokud je tomu tak, zajímá mě, jak svépomocí otestovat její funkčnost. Děkuji.
Klimatizace nefunguje
Klimatizace nefunguje
Ahoj,
mám Hyundai Accent LC (r.v. 2001, 1.5, 66kW), kde mi nefunguje klimatizace. Vím, že mám nízký tlak v okruhu. Skoro žádné chladivo tam není a ven se ztrácelo se vší pravděpodobností postupně "za ta léta" - u některých aut automobilky uvádějí až ztrátu 30% chladiva za rok. V autě jsem vyměnil všechny řememeny, především ten ke kompresoru klimatizace byl v dezolátním stavu. Kompresor klimatizace ale nespíná - mě tedy zajímá, jestli je v okruhu nějaký tlakový senzor, který v případě velmi nízkého tlaku odstaví elektromagnetickou spojku (nedovolí zapnout kompresor) a pokud je tomu tak, zajímá mě, jak svépomocí otestovat její funkčnost. Děkuji.
- 970ka
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klimatizace nefunguje
30% chladiva ročně,je pěkná blbost,to by to nikomu nefungovalo.Dej to zkouknout chlaďařovi a nevymýšlej,když o tom howno víš,věř mi,radím dobře.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
Zajímavé, že to tvrdí skoro každý chlaďař. Z prstu jsem si to nevycucal. Dokonale těsný systém prý neexistuje a když se šetřilo více, jsou značnější i netěsnosti a to především za provozu vozidla, kdy je celý systém vystavován velkým vibracím z motoru a podobně. Ironií je, že jsem chlaďař. Avšak mou prací jsou chlaďáky v obchodech, ne autech. Takže vím přesně, jak to funguje. Jen v autě je to v poněkud menší a mnohem jednodušší formě. Tudíž nemohu s jistotou říct, co přesně za prvky v autě je. Stačí mi vědět něco ve smyslu "Ano, je tam tlakový senzor, který v případě nízkého tlaku zabrání sepnutí kompresoru", nebo "Ne, není tam." a taky mě zajímá, jestli můžu někde natvrdo připojit spojku kompresoru k baterii a otestovat její funkčnost. Děkuji. 
Co ja viem, tak ziaden senzor tlaku by tam nemal byt. Ja som mal podobny problem, maturoval okolo toho a nakoniec to bola blba poistka. Skontroloval si ju?
thesis, c3, bravo
Samozřejmě je tam senzor jak na nízký, tak na vysoký tlak.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
A samozrejme klima nesepne, kdyz ma malo chladiva. Je to pojistka proti blbosti,kdyby to nekdo porad zkousel, jestli se to nerozbehne. Kdyz je to prazdny, tak nemaze kompresor, dusledek je jasny. A unik 30% rocne je velky ulet.. Nas na skolenich GM ucili, ze 5 - 10% je jeste v norme, vic uz je zavada. Jinak casto jde poznat nedostatek chladiva, kdyz po zapnuti zacne sycet z prostoru vyparniku..