Do zahraničí jsem nechtěl, v Čechách to mám rád, rodiče tady podnikají, chtěl jsem tomu zůstat nablízku, ale jak to tak pozoruju, tak si asi na rok přeruším a půjdu se na 1-2 semestry podívat na nějakou školu do Německa nebo Rakouska a uvidíme co dál

E: Další důvod proti zahraničí bylo, že mám jaksi odbor k různým "měkkým oborům" když slyším, že někdo vystudoval Management, Obchod, Řízení podniku atd. hrozně se směju. O různých humanitních studijích ani nemluvě, ty obory jsou jenom produkt toho, že VŠ jsou zadarmo a lidem se nechce makat . Asi jsem staromódní, ale uznávám jenom "řemeslné" vysoké školy. Právo, strojírenství, daně, medicína, chemie...A tady právě narážím na potřebu studovat "doma", protože medicína je pro mě moc dřiny za relativně málo peněz, Lego a Merkur jsem měl sice v dětství rád, ale na strojařinu se necítím a zbytek z vyjmenovaných oborů je jaksi aplikovatelný jenom v zemi studia...
Spolužák ze střední mi jednou vysvětloval, že půjde studovat právo do Anglie (protože ty stýpka ty vole, to je jak zadarmo) a pak se vrátí a rozjede kancelář v Čechách (protože oproti těm blbečkům z Karlovky a Masárny bude dál). Argument, že v CZ je úplně jinej systém než v UK neobstál. A nakonec ho stejně nevzali, požadovaný průměr u maturity byl 3,5 a stejně neprošel