- bezpečné
- prostorné
- pohodlné
- pěkné na pohled
- použitelné ve městě
Celkem do 80-100k včetně oprav po nákupu.
Ročně najezdím tak 15k, 1/4 po městě 3/4 po dálnicích.
Pokud se spotřeba vleze do 10, je to v klidu.
Na úvod: v rodině (nejsem majitel, neřeším provoz) máme cca 8letý S-MAX, 2.0 Tdci. Tohle vozidlo mi dokonale vyhovuje po všech výše uvedených stránkách, krom té poslední. Parkovat s tím na parkovišti se výrazně omezeným prostorem je nepříjemná zkušenost. Protože se s tím bude učit jezdit přítelkyně, chci něco co se tomu blíží, ale přeci jen o něco menší. O kufr tady až tak nejde, jestli kombi nebo sedan se asi rozhodnu podle konkrétního kusu... Kdybych neměl omezený rozpočet, chtěl bych Volvo S90 nebo Dodge Charger/Magnum (pro představu mého vkusu a ideálu). Konec pohádky

Úvod č. 2: Na pohled jsem se zamiloval do Roveru 75. Zatím jsem v žádném neseděl, ale jestli se najde nějaká dobře vypadající nabídka, asi do toho půjdu rozum nerozum. Ostatní varianty řeším pro případ, že se dobrá nabídka nenajde (nespěchám, ale do jara bych vůz rád měl) nebo že rozum převáží

Seznam aut které mi padly do oka že by asi tak mohly vyhovovat. Jedná se vesměs o ročníky 2001-2004:
Mondeo Mk. III
- na výběr jich je mraky, což je asi dobře, ale o to hůř by se vybíral dobrý kus? Narozdíl od ostatních vozů se ale v rámci rozpočtu dá pořídit až z roku 2007, poslední modely před FL. Moje osobní negativum - sice nikoliv ošklivé, ale nudně všední auto.
Mazda 6 / Mazda Premacy
- 6ka je největší mazdí sedan, ale nejsem si jistý jestli je interiér velký dost. Premacy je celkem ošklivé auto, ale pokud y účel jinak plnilo... + vím, že Mazdy hodně korodují, takže dávat pozor na stav konkrétního kusu
Volvo V70 / S60
- že Volva jsou bezpečnější je už prý jen mýtus, platilo to i pro počátek milénia? Někde jsem četl že V70ka je menší než by člověk čekal, a to jsem chvíli zvažoval V40.
Audi A6 /Avant/Allroad
- tady asi hrozí drahý servis víc než jinde a asi bych se bál kupovat tak "luxusní" auto, ale jsou na prodej celkem levně (je to proto že se nevyplatí, nebo jiný důvod?) a četl jsem na A6ky dobré ohlasy.
VW Passat
- Passatem z roku 2002 jsem nějakou dobu jezdil a bral bych ho, ALE zdá se mi to, nebo jsou Passaty na trhu ojetin nějak nahdonoceny? Totéž platí pro Superb, který navíc nemá kombi variantu.
Peugeot 407 / 607 / Renault Laguna
- U starých francouzských aut prý ráda selhává elektronika? Navíc se mi ani moc nelíbí.
nic o nich nevím:
Opel Vectra
Subaru Legacy / Outback
Saab 9-5