Volkswagen obecne

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
PavelNaAutoforum
Autoškolák

Re: Volkswagen obecne

Příspěvek od PavelNaAutoforum »

Aha, to jsem nevěděl, že ten "matrix" systém je dostupný i u Passatu, já myslel, že jen u Audi.
Já jsem právě myslel, že řídící jednotka je přímo v té sedačce, takže se tam dostane současně s ní. Čekal jsem spíše, že budou mechanické rozdíly (jiný rozsah výšek ap.).
Díky za odpovědi :)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ano - v B8 jsou základní LED a pak adaptivní (nebo jak tomu říkají). Audi má taky dvoje...matrix vždy za příplatek.
soon...
PavelNaAutoforum
Autoškolák

Jj, vím, že u Passatu jsou adaptivní, ale myslel jsem, že pracují pouze tak, že při detekci něčeho, co by mohly oslnit, pouze sklopí směr osvětlení dolů případně sníží intenzitu, ale nic chytřejšího :)

Jinak, já jsem měl dost dlouho namířeno pro Passat, ale při přímém srovnání komfortu jízdy (ve městě a na rozbité okresce) to u mě vyhrál Tigoš. Kdybych jezdil dlouhé služebky, asi bych volil jinak (i když ještě než Passat možná bych se i vykrvácel na A4 nebo A6). No nic, všechno v životě je kompromis, bude to pro mě i tenhle Leguán :)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Měl jsi zkusit Alltrack...má jiné naladění podvozku, které je na rozbité cesty mnohem lepší...
soon...
PavelNaAutoforum
Autoškolák

Passata Alltracka jsem nezkusil, to je pravda (u místního dealera nebyl, a dál jsem nepátral). Cenově je to už ale odskok, vpodstatě na úroveň A4 (FWD).
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Jo suhlas s Bobom...je tam aj 2.0 TSI s 220k a s DCC a na 18" je to furt menej drncave ako klasicky Passat...len tam nie je to vyssie sedenie...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
PavelNaAutoforum
Autoškolák

Snowman: Jel jsi v tom P.Allt? Pokud ano, jak bys porovnal s Tg (vč. DCC). Dík :)
(Myslím porovnání jízdního komfortu)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Osobně se mi zdá, že B8 alltrack si poradí s běznou silniční nerovností lépe než Tiguan. Je ale pravda, že B8 měl 18" a Tiguan 19" a 20"... B8 má lehce větší rozvor, takže by to mělo být znát. Zejména na příčných nerovnostech mi Tiguan přišel (i podivným hlukem od kol) jako klasický Passat.
soon...
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Problem je ze aspon co mam skusenost tak kazdy motor ma iny vplyv na jazdny komfort...takze co napisem treba brat s nadsazkou trosku ;)

Mnou jazdeny Alltrack bol 2.0 BiTDI a ten je co sa tyka komfortu z motorov urcite najhorsi a ten urcite nebol na tom tak dobre ako Tiguan. Ako presne na tom bude 2.0 TSI ktore by malo mat zase najlepsi komfort (aspon ked porovnam 2.0 TDI a TSI v Tigueane, tam ten rozdiel je vyrazny), ale tak mohol by sa uz blizit k Tiguanu. Ten bude mat vzdy trosku vyhodu v balonovitejsich pneu. Jazdne je ale Alltrack vzdy istejsi :)

PS: Mozno bych si skusil este spravit ponuku na toho Alltracka, cakacka mensia, uz nema daleko od faceliftu, a je tu potencial na vacsiu zlavu ;)
Pozor ale pri konfigurovani vychadza z Passatu Comfortline
PS2: Ak ma byt ale auto primarne v meste tak je Tiguan lepsia volba, ta dlzka je pri parkovani uz dost citit
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
TomZ
Pan Řidič

Příspěvek od TomZ »

Jste si jisti, ze pod zkratkou DLA se u Golfu/Touranu skryva jina technologie jak u Passatu? Popis funkce v ceniku je identicky: "ynamic Light Assist
regulace dálkových světlometů umožňující trvalé použití dálkových světel bez oslňování vozu v protisměru; částečné clonění pomocí
maskovací funkce"

Kdyz se koukam na video DLA Golfa (prvni odkaz), tak mi to prijde stejne jako u Passata (druhy odkaz).
https://www.youtube.com/watch?v=11PbenBRVjk (treba cas 2:15)
https://www.youtube.com/watch?v=_x_siXqBN10
Odpovědět