Dobrý den,
řeším nákup svého prvního auta do cca 350tis. Rozhoduji se mezi modely Rapid Spaceback Monte Carlo (1,2 TSI 66Kw), Astra Sports Tourer (1,4 74Kw), Ww Golf (1,2 63 Kw) a nový Renault Megane Grantour (1,6 84 Kw).
Prosím o radu, které auto je z těchto modelů nejlepší.
Děkuji za slušné odpovědi.
škoda, opel, Wv nebo Renault
Re: škoda, opel, Wv nebo Renault
Moje pořadí je takovéhle:
Ww Golf (1,2 63 Kw)
Astra Sports Tourer (1,4 74Kw)
Rapid Spaceback Monte Carlo (1,2 TSI 66Kw)
Renault Megane Grantour (1,6 84 Kw)
Zkusil bych pohledat, jestli nebude nějaká předváděčka s lepším motorem. Jako pro Golf (1.2TSI 81kW 6MT), tak pro Astru, tak pro Megane (1.2TCe). Astru všichni chválí, ale co já si pamatuju letitou 1.4 16V tak to byl motor krásně tichý, ale opravdu zdechlý. Podobně jako Renultí 1.6i, který byla méně zdechlá, ale hodně hlučná především v dálničních rychlostech (platí pro předchozí právě ukončenou generaci MEgane, s novou generací jsem s 1.6i nejel). Popravdě si nedovedu představit, jak to propašovali na Euro6 (museli to ještě víc uškrtit a už takhle byl ten motor letargický).
Rapid je low-cost auto za plný peníze. Já k tomu mám dost averzi. Takže opět lepší motor, protože 1.2TSI 66kW 5MT je dobrá tak akorát do města. Zbytečně uškrcený nahoře a chybí šestka.
Ww Golf (1,2 63 Kw)
Astra Sports Tourer (1,4 74Kw)
Rapid Spaceback Monte Carlo (1,2 TSI 66Kw)
Renault Megane Grantour (1,6 84 Kw)
Zkusil bych pohledat, jestli nebude nějaká předváděčka s lepším motorem. Jako pro Golf (1.2TSI 81kW 6MT), tak pro Astru, tak pro Megane (1.2TCe). Astru všichni chválí, ale co já si pamatuju letitou 1.4 16V tak to byl motor krásně tichý, ale opravdu zdechlý. Podobně jako Renultí 1.6i, který byla méně zdechlá, ale hodně hlučná především v dálničních rychlostech (platí pro předchozí právě ukončenou generaci MEgane, s novou generací jsem s 1.6i nejel). Popravdě si nedovedu představit, jak to propašovali na Euro6 (museli to ještě víc uškrtit a už takhle byl ten motor letargický).
Rapid je low-cost auto za plný peníze. Já k tomu mám dost averzi. Takže opět lepší motor, protože 1.2TSI 66kW 5MT je dobrá tak akorát do města. Zbytečně uškrcený nahoře a chybí šestka.
Nová Renaultí atmo 1.6 16V není motor Renault ale Nissan. Po zkušenostech s nissaní 2.0 16v atmo v Laguně III očekávám příjemný a točivý motor s pěkným zvukem. Problém je, že ač je v cenníku, tak zatím nikde není k vyzkoušení. 1.2 Tce pojede lépe, ale nevejde se do rozpočtu. Koupi předochozí tedy třetí generaci Megane, po několikatýdení zkušenosti nemohu doporučit.
Nová generace je o světelné roky jinde jak ve zpracování, tak v jízdních vlastnostech.
Nová generace je o světelné roky jinde jak ve zpracování, tak v jízdních vlastnostech.
x2005 píše: Zkusil bych pohledat, jestli nebude nějaká předváděčka s lepším motorem. Jako pro Golf (1.2TSI 81kW 6MT), ....
Koukal jsem na ceníky Seat (kvůli jiné diskuzi zde na AF) a hned mě reklamí systém hodil tenhle odkaz, kde je sousta Leonů 1.2 TSI 81kW 6MT. Interiér je docela humus (reference), cena podmíněná financováním, ale minimálně jako inspirace a nátlak na jiného prodejce to může snad pomoct.