Dobrý den, zvažuji koupi nového (ojetého) auta do 300 00 Kč.
Podmínkou je aby mělo najeto max. 35000 km. Aby bylo pokud možno v záruce (tím pádem rok výroby 2014,2015).
Auto používám denně na dojíždění do práce.O víkendem samozřejmě nákupy, výlety do 100 km. Denně jezdím pravidelně 75 km, ročně to vychází mezi 18000-21000 km. Sháním hlavně spolehlivé auto. Výbavu moc neřeším, stačí mi úplný základ.
Bylo by fajn, kdyby auto mělo rozumnou spotřebu. Co jsem tak koukal, tak mi do oka padla Škoda Fabie nebo Rapid s 1,2 TSI motorem. Stále se nedokážu rozhodnou jestli koupit 77 kw verzi nebo 63 kw Verzi. U té 77 kw se mi líbí, že má 6. převodový stupeň.
Doporučili byste v této cenové kategorii něco jiného? Nebo snad diesel? Uvítam jakoukoliv radu. Děkuji
Roční auto kolem 300 000 Kč
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Roční auto kolem 300 000 Kč
No, pokud je to auto s řetězovým rozvodem, tak ani jednu verzi. I když problémy u 1.2TSi nebyly takového charakteru, jako u 1.4TSi, ale byly.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

Musi to byt skodovka? zrovna ten rapid je vevnitr desnej
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
ne jenom vevnitř...jízdně to také není žádná hitparáda.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

to samozrejme taky ne, ale jinak je to modla 

FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Na škodovce se mi líbí to, že mám autorizovanej servis asi 5km od místa kde bydlím a se škodovkou snad chybu neudělám. Co jsem tak četl, tak jsem myslel, že problém s řemenem byl do roku 2013, od 2013 se dělá řemen širší???
Samozřejmě pokud víte o něčem jiném, sem s tím. Nejsem žádnej skalní fanoušek českých aut, jen jsem myslel, že je to taková jistota.
Samozřejmě pokud víte o něčem jiném, sem s tím. Nejsem žádnej skalní fanoušek českých aut, jen jsem myslel, že je to taková jistota.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
S řemenem problém není. Problém je s řetězem.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

Dobře. Přehlídnul jsem. Tak pokud padá 1,2 TSI tak co potom? Do těch 300 000 tam už toho asi moc na výběr není. Citroen
C-Elysee, Peugeot 301 nebo ještě KIA, Astra?
C-Elysee, Peugeot 301 nebo ještě KIA, Astra?
Na rapida i fábku bych se vykašlal. Rapid je takovej naleštěnej prd, víceméně z toho, co zrovna zbylo na skladě
A fábka, jako špatná není, ale že bych dal něco okolo 300k za fábii, to snad ani ne...
Možná bych zkusil mrknout na Megane, ať už nová generace, nebo jestli ještě jsou, tak doprodej starý, s atmo 1.6.
Případně okolo týhle ceny bude spousta i30, Ceed, převážně asi s 1.4, ideálně s 1.6. 1.4 mi přijde slabá. +- okolo téhle ceny se dají sehnat i 1.6GDI, což už je myslím slušné.
Astra, pokud má být slušnější motor, tak jen "starou" generaci a ani to nebude žádná hitparáda, jelikož je stará astra hodně těžká.
Semtam se ještě najde nějakej golf (pozor na motory, to samý jako rapid), leon (taky), případně focus, ten bývá nejčastěji 1.0 ecoboost, což podle všeho není špatnej motor, případně 1.6 atmo.
Každopádně bych nebral nic vyloženě low-cost typu C-Elysee, Peugeot 301.
Všechny auta žerou jak se na to bude šlapat, někdo umí za 5, někdo za 10, u stejného motoru. Žádný předsudky vůči značce bych nebral, prostě zajít do autosalonu a mrknout jestli tohle vyhovuje mým potřebám, nebo nevyhovuje. Pak řešit zbytek. Tímhle způsobem by to mělo vyjít třeba na 3 auta a pak už se dá pracovat i s motorizací, případně rovnou výběr konkrétního kusu.
Aut okolo týhle částky je spousta, stačí si jen určit priority.

Možná bych zkusil mrknout na Megane, ať už nová generace, nebo jestli ještě jsou, tak doprodej starý, s atmo 1.6.
Případně okolo týhle ceny bude spousta i30, Ceed, převážně asi s 1.4, ideálně s 1.6. 1.4 mi přijde slabá. +- okolo téhle ceny se dají sehnat i 1.6GDI, což už je myslím slušné.
Astra, pokud má být slušnější motor, tak jen "starou" generaci a ani to nebude žádná hitparáda, jelikož je stará astra hodně těžká.
Semtam se ještě najde nějakej golf (pozor na motory, to samý jako rapid), leon (taky), případně focus, ten bývá nejčastěji 1.0 ecoboost, což podle všeho není špatnej motor, případně 1.6 atmo.
Každopádně bych nebral nic vyloženě low-cost typu C-Elysee, Peugeot 301.
Všechny auta žerou jak se na to bude šlapat, někdo umí za 5, někdo za 10, u stejného motoru. Žádný předsudky vůči značce bych nebral, prostě zajít do autosalonu a mrknout jestli tohle vyhovuje mým potřebám, nebo nevyhovuje. Pak řešit zbytek. Tímhle způsobem by to mělo vyjít třeba na 3 auta a pak už se dá pracovat i s motorizací, případně rovnou výběr konkrétního kusu.
Aut okolo týhle částky je spousta, stačí si jen určit priority.