Spolehlivé kombi do 80k

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Tompson17
Spolujezdec

Spolehlivé kombi do 80k

Příspěvek od Tompson17 »

Ahoj,

Jsem student muzikant a rád bych si pořídil auto, kombíka. Jeden z hlavních důvodů je převážení beden, těžkých a velkých věcí, často až po střechu, ale jsou i další situace, kdy se mi kombi moc hodilo (doposud půjčované od táty). Vzhledem k tomu, že je rozpočet silně omezený by mi zajímalo, jestli existuje nějaké auto, které krom počátečních investic typu brzdy, rozvody, olej a výfuk nebude chtít vůbec nic, krom paliva. V případě, že něco takového existuje, jestli se to dá za pomoci odborníka vybrat, nebo jestli je to všude ruská ruleta?

Výbavu si představuji pouze ABS a klimatizaci, zbytek je podružnej. Plánovaný nájezd 5 - 10 tis. Km ročně.

Koukal jsem na fabie, stará 1.4, oktávy jsem slyšel, že za tu cenu nepořídím, protože jsou předražený a ty levný jsou prostě odhoněný, koukal jsem i na nějaký Astry a cenově mi zaujal chevrolet lacetti. Samozřejmě se nebráním jakékoli značce (francouzům bych se spíš vyhnul).

Poradíte prosím?
oxik
Letec

Re: Spolehlivé kombi do 80k

Příspěvek od oxik »

focus/mondeo v benzinu
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

peugeot 406
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
zabijak33
Řidič začátečník

Příspěvek od zabijak33 »

Astra ok, ale co vím, tak nějaká 1.6 (77Kw?) slušně žere olej.
Fabie určitě ne, když budeš vozit plnej kufr.
Oktávku jedničkovou seženeš, vpohodě, ale motorově to asi nebude žádnej zázrak, případně motor s turbem - možný zdroj problémů.
Mondeo, když se podaří sehnat hezkej kousek s benzínem, což je docela složitý, tak nevidím důvod. Ale nebrat 1.8 SCI a pokud budeš jezdit naloženej, tak ani 1.8 81kw, ta moc nejede ani prázdná.
Focus, co jsem koukal, tak na hezkej dvojkovej v benzínu to moc není, takže buď se pokusit najít a nebo mrknout na jedničkovej, kolem 55k jsou už jedny z nejhezčích kousků, motory relativně bez problémů, občas si taky cucne oleje.

Asi bych koukal hlavně po těch Fordech, jezdím jak s mondeem, tak i s vlastním focusem, 1.8 92kw a 1.6 74kw. Podvozkově jsou obě auta super. Prostorově taky. Každopádně mondeo je jinde jak velikostně, tak cenou náhradních dílů.
Mondeo je těžší, tudíž potřebuje výkonnější motor a bude víc žrát.
Každopádně s mondeem jezdíme za nějakých 7.5, s focusem jezdím 6-7, podle toho, jak se mi chce jet.
Tompson17
Spolujezdec

Příspěvek od Tompson17 »

Moc děkuji za příspěvky.

U těch mondeí a potažmo focusů, na co si nejvíc dávat pozor? Samozřejmě budu vybírat s technikem, ale abych měl přehled.
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Ještě bych vzal do hry Fiat Stilo.
k86
Mistr volantu

Příspěvek od k86 »

u tech fordu brat to nejmladsi co je, idealne po roce vyroby 2004 kdy by mela byt protikorozni ochrana lepsi.

Pokud najdes solidni 406ku v benzinu z poslednich let vyroby - 2003 - 2004, tak bude jeste spolehlive slouzit s minimalnima nakladama na provoz.
FFIIIC FL 2.0TDCI 110kw - Samochod firmowy
Mondeo 2012 1.6 Ecoboost 118kw
zabijak33
Řidič začátečník

Příspěvek od zabijak33 »

Přesně tak, hlavně si dát pozor co se týká koroze, jinak nic vyloženě špatného, co by se kazilo více než u ostatních aut není.
Odpovědět