60 000km ročně

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
pucvol
Autoškolák

Re: 60 000km ročně

Příspěvek od pucvol »

Fiat Scudo mám už přes 12 let, nejdříve 1 gen 1.9 66kw (jako pracovní), kdyby mně nenabourala jedna "řidička" tak jej mám asi dodnes, mnou najeto 400 000 km bez problému, spotřeba 5-6l. Později jsem dokoupil i 2gen 8míst, jak jej popisuje v tom odkazu, tj. dlouhý s 2L/120koní. Zatím najeto (víkendové rodinné auto) 30 tis.km a rovněž bez problému, spotřeba 7-8l. Po nehodě jsem jako pracovní koupil i kratší verzi s 1,6 motorem. Auto je podstatně těžší než 1 gen. ten motor (1,6) sice jede ale předjíždět, zejména při rychlostech nad 100km/h už chce přemýšlet a mít rezervu, obzvlášť při zatížení. Najeto cca 40.tis se spotřebou 7l, celkově má najeto asi 260 000. Zatím jsem nenarazil na žádný problém, až na v článku popisovanou váhu sedadel - manipulace jen pro silné chlapy. Ovládání světel je jen o zvyku a mně nevadí. Za sebe můžu doporučit. Pohodlné sedadla i na dlouhé cesty, spolucestující mají dostatek prostoru (míň než v první generaci ale i tak dost). Pro couvání jsem si nechal namontovat kameru s lcd do zpětného zrcátka, couvání se zatmavenými zadními skly při dešti nebo sněžení (hlavně s vozíkem) je o hubu, hrana zadních oken je hodně vysoko, takže i dost velký vozík téměř není vidět, v tom byla 1 gen podstaně lepší.
Odpovědět