Rodinné bezpečné auto - volvo

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
Karlos81
Dítě v autě

Rodinné bezpečné auto - volvo

Příspěvek od Karlos81 »

Ahoj všem,

rozhoduji se jaké koupit druhé auto domů. Bude to převážně pro přítelkyni na drobné popojíždky.
Jako hlavní auto mám svoje Volvo S 40 II 1,8 LPG rv 2009, nyní najeto 90 tkm. Auto jsem kupoval jako nové, ale vzhledem
ke služebnímu vozidlu několik let stálo. Nyní máme malou dceru a rád bych holkám pořídil něco maxi bezpečného a do čeho půjde líp dát kočárek a bude trochu větší a bude v létě tahat karavan místo S40. Vzhledem k maximální spokojenosti co se týče zpracování, bezpečnosti, kvality a spolehlivosti bych rád něco ze stejné stáje. Doma je to posvěceno :) ségra má C30, švára V50 a synovci oba S40 ;)

Líbilo by se mi V70, XC70, XC90. Chtěl bych za to dát tak zhruba 300 tkč.

1/ Má cenu V70 s motorem D5 120 kw, není to málo?
2/ XC90 s motorem 2,4 D5 136 kw je dobrá volba?
zdeny
Řidič začátečník

Re: Rodinné bezpečné auto - volvo

Příspěvek od zdeny »

V ndešní době je volvo (obecně) s bezpečností stejně dobře/blbě (vyber si), jako zbytek aut produkovaných ve stejném období a ve stejné třídě. Bezpečnost volva se traduje z dob, kdy na našich cestách jezdilo Š100/105 a k tomu jsi postvail 850. Dnes kdekteré auto je na tom stejně, takže dnes kult bezpečnosti volva neplatí.
D5 120kW bohatě stačí. Jsi li závodník nebo máš 3tunový přívěs, bude to málo. Z tebou zmíněných bych vyloučil XC90 a to zejména díky probelmatickému zimnímu provozu-mohu poreferrovat.-)
Já bych volil XC70. Počítej s tím, že všechna vlva a zejména dýzly , mají už něco natočeno, takže asi bude napřed cálovat. Rozovdy, podovzek (všechna jous těžká), možná EGR a repasvoat turbo-česká nafta není švédská nafta, bohužel.
A proč ne XC90? protože to je jednak strašně neformená škatule s oborvským čelním odporem, který ti to "dá vyžrat" na dálnici, je to těžký (tudíž potíže v zimě, před zatáčkou bays brzdil o kilometry dříve), je to vysoké (naklání se jak plachetnice), paradoxně uvnitř místa nic moc, zejména tedy vzadu. A jako poslední - nevím, jak to Volvo dokázalo, ale kvalita sedaček je tragická - po 200tkm jsou tzv. "kožené" sedčak na šrot-rozpraskané, zničené. Jeden exemplář, co má asi 200tkm, tu stojí na vedlejší zahradě a když se na něj podívím, tak bych za tohle nedal ani pětník.
Osobně bych šel zcela jinou cestou, než volvem...Pamatuji, co stála každá kravina na naši S60 v Průhonicích...
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

No tak žádné žinýrování a rovnou mu to Subaru doporuč, dnes nějak nejsi ve formě :D
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

=))
black on black, petliter, jebem na too :ar!
oxik
Letec

Příspěvek od oxik »

Vesmes souhlasim, ale spotreba 4 dospeli+1 dite+velka rakev na strese, 140 tacho CR-Hinterstoder 8,9l/100 to mi neprijde tak hrozny. Podvozek je nekomfortni, hlavne treba na lesni ceste s korenama, s mistem uvnitr jsem nikdy problem nemel a na silnici mi prijde celkem stabilni, zadny drama pred zatackou rozhodne nehrozi. Bratr s nim absolvoval i skolu smyku a po mem aute melo nejkratsi brzdnou drahu a nejvyssi rychlost prujezdu slalomem.. za 6 let, co meli prvni xc90 odeslo nejaky cidlo na turbu a hydromenic(repas asi 35k).. sedacky praskaji, to je pravda, ale za to muzou majitele, ze nejsou schopni ji spravne udrzovat. Taky nutno rozlisit tu hnusnou hrubou "kuzi" od kuze. Za me je to dobre auto pro rodinu, ale kdyz uz, tak s V8 a ne vydechlyma 136kW, to s bezpecnosti s hmotnosti toho tanku nema moc spolecnyho
zdeny
Řidič začátečník

Příspěvek od zdeny »

M.Z. píše:No tak žádné žinýrování a rovnou mu to Subaru doporuč, dnes nějak nejsi ve formě :D
Ke správnému rozhodnutí musí dojít postupnou evolucí:-)
Odpovědět