rád bych si vyslechnul vaše názory na výběr auta. Nejdříve se asi bude slušet popsat situaci ve které se nacházím. Je mi 25let, chci si koupit svoje první (vlastní) auto a rád bych, aby né jenom jezdilo "dobře", ale aby i trochu vypadalo. Po autech už se dívám asi třičtvrtě roku a co měsíc přicházím s jiným tipem na auto, takže proto se obracím na tohle fórum.
Jezdit budu 10-12tkm dálnice (práce), zbytek se vlezu 8tkm. Čili rozpětí tak 20tkm ročně, což je dle mě, na hraně volby nafta/benzín. Osobně mám zkušenosti spíše s benzínama(i tata) - co se spolehlivosti a nákladů obecně týče, nikdy jsme neměli větší problém. Momentálně jezdím s pežotem 206kou 1.1 44kw rv.2000. Je to prdítko, tak chci samozřejmě něco silnějšího, ale objemově bych šel nerad nad 2.0l kvůli pojistce.
V hlavě mám spoustu myšlenek. Dlouhou dobu jsem byl zamilovanej do novýho swifta sporta rv.2012+. Ale skrz dojíždění na dálnice apod. to prostě není. Tata ten mě vidí nejlíp v šestkovým golfu, ale to bych do 1.6ky asi nerad šel skrz menší výkon - takže bych volil 2.0 tdi a to už asi víte proč se mi do této motorizace moc nechce. Samozřejmě mám možnost kupovat ojetinu po prohlídce odborného servisáka, takže TDI bych bez něj nikdy nekoupil. Benzín asi jo, tam bych se snad nemohl tolik spálit. Momentálně pokukuju po A3ce 1.9tdi, ale 77kw.. to je tak, abych počítal s návštěvou v dieselpower.
Taky už jsem měl v hlavě nutkání pořídit hothatch (renault clio sport) a peugeota si nechat na zimu (max dva roky a pak to po vyblbnuti prodat).
Prostě... babo raď