Audi klub - pro ty, co chteji Auto
Re: Audi klub - pro ty, co chteji AUTO
3.0TFSI je fakt nehorázně užrané, to musím dát pjandovi jednoznačně za pravdu. Nepamatuju si, aby se mi stalo, že jsem jel z Prahy do Brna, u Benziny u Průhonic na D1 tankoval plnou, dojel do Brna, kousek po městě a nazpět na dálnici a opět byl nucen natankovat u Shellu za Brnem, neboť by to zpátky nejelo 

Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem

weeper: kolik s tim máš reálně dojezd?
to by mi asi jeblo, tankovat takhle často 

"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III 
Fordem tam, vlakem zpátky!

Fordem tam, vlakem zpátky!

Inak ako som spominal, v novej A6 je 3.0 TFSI 300 PS s istymi upravami, preto ta vacsia hospodarnost.
co tam jsou za upravy? dovoluji si ale vyjadrit pochybnost, ze s tim mohli provest neco, co by tu spotrebu snizilo nejakym zasadnim zpusobem. docela by me to ale zajimalo. A6 asi bude tezsi nez S4, ne. na druhou stranu muze to mit ne tak agresivne sestavene mapy.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
v tom nastaveni jen u SW funguje rada promenych, u kterych mohou zmenit vahu dulezitosti. Zivotnost, emise, hluk, spektrum momentu i vykonu apod. Jen timto hranim si slo u napr. TDI upravit mapy tak, ze pri zachovani vykonu poklesla vyznamnym zpusobem 15-20% spotreba, byt za zvyseni emisi a zmene krivek. Pokud by upravili spotrebu o blbych 10% je to v ramci bezne kombinace 1,2-1,5 litru.
moznu tam byt pouzite dlhsie prevody?
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
to by spotrebu v kombinaci vyznamne nesnizilo. a hlavne ta A6 ma dynamiku na urovni, ze bych tam nejak zasadne jine prevody nevidel.
Tepelny manazment motora, mapy riadiacej jednotky, celkovo ine naladenie 300 vs 333 ps...
aky je rozdiel s spotrebe pri "normalnej" jazde?
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Co je "normalni jizda"? Pokud jedete 90 nebo 100 tempomat a sem tam zmenite rezim, tak to prilis uzrane neni, v tu chvili je zatez tak mala, ze se zrejme i uplne odpojuje kompresor a pracuje to jako docela kompaktni atmosfericky sestivalec. Takto se s tim da jezdit i kolem 10. Ale jinak je kazda akcelerace vykoupena desivou spotrebou. Cili ma normalni jizda je okolo 25 (odpovidajici atmosfera okolo 15), coz je takovy rychlejsi styl s castym predjizdenim, ale jinak zadne hnani se do vysokych rychlosti.
Ten motor ma zkratka problem se spotrebou pri zatezi a to podle me v naprosto nevidanem meritku. Cim vice od nej chcete, tim mene je spotreba adekvatni. Je to typicky motor konstruovany pro testy spotreby, nikoli pro potreby zakaznika. Proto ho nemam rad. Nutno dodat: krom spotreby se jinak chova slusne.
Necham jeste nekdy udelat podobne video jako je to s S5 SB treba s M3 E46. Vim bezpecne, ze spotreba nebude ani polovicni (odhaduji 20-22 litru) a pritom to bude jizda rychlejsi. Nemistnost te spotreby pri narocnejsi jizde je donebevolajici, to mi nikdo nerozmluvi...
Ten motor ma zkratka problem se spotrebou pri zatezi a to podle me v naprosto nevidanem meritku. Cim vice od nej chcete, tim mene je spotreba adekvatni. Je to typicky motor konstruovany pro testy spotreby, nikoli pro potreby zakaznika. Proto ho nemam rad. Nutno dodat: krom spotreby se jinak chova slusne.
Necham jeste nekdy udelat podobne video jako je to s S5 SB treba s M3 E46. Vim bezpecne, ze spotreba nebude ani polovicni (odhaduji 20-22 litru) a pritom to bude jizda rychlejsi. Nemistnost te spotreby pri narocnejsi jizde je donebevolajici, to mi nikdo nerozmluvi...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n