Za kolik jezdíte s dieselem?

Které palivo je to pravé pro či ono auto?
Odpovědět
970ka
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Re: Za kolik jezdíte s dieselem?

Příspěvek od 970ka »

To jde,mám o něco nižší na T5 se starou 2,5 tdi.Na dálky i pod 9l,jinak jezdíme furt za 10.Myslím,že Ti to ještě klesne /ta spotřeba :-) /.
Carrera S ,Tesla 3 Highland Performance,Audi Q3 TSi, MB SL Cabrio,MB Sprinter, atd ...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

uff...už jsem se vylekal :D
Ale také myslím, že to půjde dolů...
soon...
jirka87cz
Autoškolák

Příspěvek od jirka87cz »

Zdarec tak na oiii v 1.6tce o 77kw po 99tisicich se mi ustalila dlouhodoba na 5.4l na 100km...jinak kdyz sem jeste mel t5 vyrobenou v ndr osazenou 2.5tdi o 96kw tak dokud tam byl pdf tak cesta Vrchlabi - Svitavy nesla pod 10l...pri 210tisicich sel pdf ven a spotreba na stejne trase sla na 8l a t5 znatelne ozila, dlouhodoba spotreba tam pokud si dobre pametam byla 8.2l...jinak vydrzel 320tis a sel do pryc bez vetsich investic..jinak chvalim t6...hezka kombinace...barva atd... :ymapplause:
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

řidičBOB píše:uff...už jsem se vylekal :D
Ale také myslím, že to půjde dolů...
10 je krásných, já měl průměr 11,5l.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

Chci koupit Q5 3.0 TDI s 87 000 km, servis v audi (ověřeno přímo v audi). Q5 vypadá dobře s pěknou výbavou. Ale narazil jsem na jeden problém: olej longlife byl vždy měněn po 26 000 až 29 000 km, pouze poslední výměna byla po 36 000 km (takže přetaženo o 6 000 km) a hned šlo na prodej. Vše ověřeno u audi, kde bylo auto servisováno. Myslíte si, že můžou tak dlouhé intervaly výměny LL oleje a navíc přetažení o 6 000 km znamenat nějaké riziko výhledové závady (turbo, kroužky, rozvody, přidřená klika apod.)?

Díky za odpovědi. Omlouvám se, nenašel jsem vhodnější sekci na dotaz.
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

tak je lepší olej měnit častěji, ale nemyslím, že by výměny dle předepsaného intervalu, byly nějakým zásadním problémem... 87t km je na 3.0TDI nic.
soon...
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

řidičBOB píše:tak je lepší olej měnit častěji, ale nemyslím, že by výměny dle předepsaného intervalu, byly nějakým zásadním problémem... 87t km je na 3.0TDI nic.
No a těch 6 000 km navíc? Z Audi to označili ve výpisu vykřičníkem a auto šlo v podstatě hned pryč ...
Proháním atmosféru 2,5 V6, 1,8T a dále 2,8T V6 4x4, k tomu ještě 3.0 R6 s kompresorem a 3,0TDI. Až na jedno auto samé 6-ti válce. A navzdory ekoteroristům si to užívám :-). Zahájil jsem boj proti globálnímu oteplování - pořídil jsem si roadstera :-).
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak není to ideál, ale nemyslím si, že je to něco zásadního, když se na 3. výměně přetáhne o 20%. Kdyby to bylo na první, tak bych to považoval za horší.
soon...
Beny9700
Pan Řidič

Příspěvek od Beny9700 »

řidičBOB píše:Tak není to ideál, ale nemyslím si, že je to něco zásadního, když se na 3. výměně přetáhne o 20%. Kdyby to bylo na první, tak bych to považoval za horší.
Nabídli mi v tom Audi za 2000 diagnostiku. Co nechat bych proměřit tlaky?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Podle mne to moc řešíš...
soon...
Odpovědět