Cupra 280k to da za 21 s, 300k Golf R za 20. Tohle ma o 60k min. A ztracet ten Lotus bude jen do prvni zatacky

Moderátor: řidičBOB
Mas pravdu, uplne bych vynechal tu veledulezitou disciplinu, sprint na letisti z 0 na 200 km/h. Pro Lotus Exige S240 je to pry 19,2 a ne 22 s., to byde asi nejaka jina verze : http://www.auto-museum.net/classements/ ... sc-18.htmlřidičBOB píše:0-200 za 22s není nic moc na to, jak se to tváří, jakou to má hmotnost a Cx. To trošku nekoresponduje s jeho slovy, že s tím je zábava pořád a ne jenom do 150kmh...
Kód: Vybrat vše
Octavia RS 6MT I-3.77 II-2.09 III-1.47 IV-1.15 V-1.17 VI-0.97, staly 3.45/2.76
Cupra 280 6MT I-3.357 II-2.087 III-1.481 IV-1.088 V-1.097 VI-0.912, staly 3.944/3.087
Priznam se, ze me tohle teoretizovani podle ciselnych udaju nalezenych kdovikde na netu nebavi a ani na to nemam cas. Pokud te to ale tak bere, najdi si aspon stranky s relevantnejsimi udaji, protoze se dost tech udaju z tveho odkazu vyrazne lisi od vsech ostatnich. Vlastnost internetu. Nejaka vterina sem nebo tam me ale opravdu zily netrha, i kdyby meli k testovani opravdu tenhle konkretni model. Konkretni vuz, konkretni ridic, podminky mereni? Atd.atd. .Vrooom píše:Jen uvedu svuj zdroj pro 22s http://www.zeperfs.com/en/fiche3770-lotus-exige-s.htm a ti to maji ze sport auta. A vykon tomu rozhodne trosku chybi minimalne na NSKde jsem nasel 8:25 pro 240hp exige, takze jen na nahaneni na dalnici to urcite neni. Na klasickym okruhu to ale bude jinak
A cekal jsem nejaky bombasticky cislo, ale takto mi spis z toho vyslo, ze to asi myslis do 100km/hNa rozíl od HH nebo všelijak vytuněných nádher si na vás skoro nikdo nemá potřebu dokazovat, že by snad mohl být se svým autem rychlejší. Nakonec to ani moc nejde, i spousta těch vzácně potkaných M, RS, Porsche a spol. se až do vysoce nadlegálních rychlostí stejně podívají na Exige jenom zezadu, pokud mně to za to vzácně stojí.
No, primárně strávím dost km na silnicích a ti hlavně na dálnicích. Takže tam si užiji zábavy vcelku dost. Dlouhou dobu jsem měl R36tku, která měla 0-200 za nějakých 23s? To auto mělo ale 1750kg dle TP.Bully píše: porid si nejaky silny turbodiesel a budes mnohem spokojenejsi nez s Lotusem, ten na tohleto moc neni.
Ja jsem s Civicem TypeR na Ringu predjizdel celkem pravidelne zase Porsche a Ferrari a netvrdim proto jeste, ze jim to jezdi pomaluM.Z. píše:Ono to je jen o řidiči, podle mě neměli koule jet rychleji. Na NS nepamatuju, že by nás mignul Lotus, naopak jsme jich několik předjížděli.
Ve skutečnosti výhoda nízkého Lotusu není v praxi taková, že by ostatním zmizel v prachu, spíš jde o to sepjetí s řidičem a jízdní zábavu.