Moucha píše:tak poslední dobou je u mne waze pěkný propadák na navigování. Ukazuje úplně nesmyslné cesty které si myslí že jsou rychlejší a přitom nejsou. Stává se mi to teď pořád takže to vidím na nějakou jinou chybu než jen chybu v mapě.
zdokumentoval jsem půl příkladu jen:
jedu od GG na HK, navigace mě žene nesmyslně na Plzeň, jako kdyby na trase nepočítala s průměrným provozem v konkrétní den a hodinu, např. to že mě žene ze Salzburgu na Plzeň a přitom za ty 4 hodiny u Benešova není žádný provoz a tak není problém jet na ČB a normálně, ale Waze se rozhodně jinak
Začal jsem dokumentovat pozdě, ale naprosto bez lhaní napíšu že naviguje na HK přes Plzeň a psala dojezd v 0:30.
Vím, že ta trasa je debilita bo bude večer a provoz není takový, takže chci jet klasiku na Linz, jenže na každém sjezdu mi to hlásí ať sjedu a jedu na Plzeň, i v Linzu mi pořád píše ať jedu na Pasov a na Plzeň.
To už si řikám wtf a tak nechám přepočítat trasu a tam mne to z Linz do HK vede následovně:
Takže jak vidíte, nejrychlejší trasou podle Waze mám být v HK okolo půlnoci. Přesto Waze nevěřím bo ty trasy jsou zcestné i kdyby byla mega nehoda u hlavní někde, a tak pokračuju normálně na Budějky, ale Waze mi pořád říká, na každé křižovatce ať sjedu a jedu tou její cestou - ignoruju a nechám stoupat čas dojezdu až k 0:30.
Po pár km se navi probere (chyba v mapě tam není - nebo jsem ji nenašel) a žene mne na Budějky a čas dojezdu najednou o hodinu méně!
dále se srovnala normál na Benešov a Prahu po D1 - Spořilov a D11
Ignoruju jízdu na Prahu bo musím ještě po cestě zastavit na 5min něco naložit v Českém Brodě a tak jedu prdelema a domů dojíždím kousek po 23:00
Takové problémy s tím jsou pořád teď. Fakt mi přijde jako že to nepočítá s nočním provozem a jen to počítá podle aktualního, čili u Benešova to teď stojí tak to rovnou změní trasu, ale že tam za 4 hodiny nic nebude (co by tam taky v noci bylo) už neřeší.
Za tenhle týden poslední se mi to děje v 90% cest, že to volí naprostou debilitu - takže ještě že se člověk může spolehnout na TomTom kde s těma průměrnejma časama v tu a tu hodinu ta navigace počítá.. a waze je přitom propojené s google maps a tam se taky průměrné rychlosti v konkrétní hodiny projevují
btw. trasy konkretně znám takže nejedu slepě podle navi, je to jen doplněk
btw. psáno po 6 pivech a něco ani sám po sobě nechápu

btw. je to jízda dodávkou po dálnici 125 GPS na tempomat, žádný závod aby si někdo nemyslel že jsem to stáhl rychlojízdou