Fiat a vše kolem nich

Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Maserati ad.
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Fiat a vše kolem nich

Příspěvek od pavproch »

Z inačího soudeku: Neska sem byl s Pindicou na čištění klimy )3/4 se už zdálo, že smrdí, já nic necítil) a doplnění chladiva (naposled 2018) a ... HEZKY, za 7 let teho freonu uteklo jen trošku = klima je furt i po těch letech těsná.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

No nic, no, tak English pokec o fijatech a můj dotaz tam přeci jen něco dal/přinesl: Zkusím vypnout (fčíl v zimě to vadit nebude) kompresor klimy a yezdit/sledovat jaký/esli nějaký vliv na četnost P1220 to bude mít. Btw, 1x sa ta sfiňa objevila i dyž je tam fčíl jen 2,5l woleje.
+ Mám tam ocut pár elektro-nápadů/témat (guvno jim ale rozumím, bo strojař), keré sem si skoval až nastane čas do teho pátrání zapojit i nějakého auto-elektrikáře.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak. Člověk si myslí a Pindica to vyvrací. A dvakrát už je zvyk, jednou by bylo nikdy. Woleje je tam stále jen 2,5l (měla by se P11220 objevovat jen zřídka) a doposud NIKDY P1220+opravdový nouzák nenastala okamžitě při opravdu studené startu, dycky až po zahřátí. Fčera a předefčírem už jo = novinka v repertoiru. A taky novinka - zbavit se rozsfícené palubovky znamenalo doposud vždy diag nebo aspoň 5-6 startů, pak zmizela. Fčera i předefčírem ale po pár minutách zmizela sama i bez opakovaných startů.
Slabá baterka to nebude (naposled výměna 2022 - musím NATO ale už začít zase myslet).
Dyby to byl dráth, tak je to furt.
Je to ale furt )prozatím) závislé na venkovní těplotě - dyž je kolem nuly, taxa P1220 objevuje častěji.¨
Já snad začnu opravdu uvažovat o tom "vyčištění paměti" v ECU (bohužel to ale bude znamenat několikatýdenní odstávku z provozu = musím to napřed domluvit doma).
Ale obecný názor nezměním: Pindica forever!
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Ecuservis nějak hraje mrtvého bróka, taxem je pourgoval esli to teda na jaře 2026 pude + kolik $$$.
Dolil sem tam teda z5 ty dvě deci woleje (těsně pod max rysku), dyž sa hukázalo, že to tím taky nenísu.

Začalo mi vrtat fpalici to "citelné" zakolísání/cuknutí ftahu (pod plynem), které ve 100% vždy (neprodleně) předchází rozsfícenou kuntrolku a P1220 = tam sa opravdu něco těsně předtím odehraje, jak dyby škrt klapa na pikosekundu zavřela a paq zase hned otevřela na původní stav. To by asi fuckt chtělo elektrikáře s trvale připojenou diag se záznamem (to ta moje neumí) aby tak dlůho yezdil na sedadle spolujezdce až sa P1220 objeví (což můžou být ale klidně tisíce km...) = NOGO. Kura jak inak zjistit, čo sa tam uděje?... Já sem totiž za ty roky ešče furt nepřišel NATO, jak (čím) tu nahodilou sfiňu P1220 záměrně vyvolat na počkání.... grrrr!
Odpovědět