jetomarný jetomarný jetomarnývasco píše: ↑úte 03 úno 08:30 Tak dopadne to jako dycky, že jo, úplně na piču![]()
To jsou kecy o šetření a mezitím se tu vyhazujou statisíce za úplné nesmysly... motory od scammerů a nefungující probiotika.
Už před dvěma lety jsme tu psali, kup si Porsche a buď šťastný.
Tady mohl mít za 1,5 kule bez daně vystarané do konce života:
https://finder.porsche.com/de/de-DE/det ... ion=manual
BMW Divize
Re: BMW Divize
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Je potřeba ještě trochu rozhýbat lokální ekonomiku než to půjde do šrotu.
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
//// 1.6 ECOjet
IMHO se PP drži příliš při zdi, já bych ještě udělal swap na V8
https://auto.bazos.cz/inzerat/213596943 ... -309kw.php
Stejně jako tady swapnuli do 1er
https://engineswapdepot.com/?p=129588
Ale za me to ma PP nechat rozebrat zjistit kde je problem a vyvlozkovat ... Viz ten navod do kolbenschmidtu.
Jinak zkousel jsi neco z toho, neba mas ty projevy PP?
https://auto.bazos.cz/inzerat/213596943 ... -309kw.php
Stejně jako tady swapnuli do 1er
https://engineswapdepot.com/?p=129588
Ale za me to ma PP nechat rozebrat zjistit kde je problem a vyvlozkovat ... Viz ten navod do kolbenschmidtu.
Jinak zkousel jsi neco z toho, neba mas ty projevy PP?
1. Vnější projevy (Indicie)
Vysoká spotřeba oleje: Pokud motor "sežere" více než 1 litr na 1 000 km a už jste vyloučili úniky horem (separátor oleje/PCV, těsnění víka, gufera ventilů), je pravděpodobné, že olej utíká přes stěny válců.
Modrý kouř z výfuku: Zejména v tahu nebo při prudkém přidání plynu po brzdění motorem.
Klepání za studena (Piston Slap): Pokud slyšíte po ránu kovové cvakání/klepání, které po zahřátí utichne (nebo se zmírní), může to být vůle mezi pístem a stěnou válce. Píst "fackuje" stěnu, protože válec už není dokonale kulatý, ale oválný.
Zanesené zapalovací svíčky: Pokud jsou svíčky černé a mastné od oleje, válec netěsní.
2. Diagnostika (Bez rozebírání motoru)
Měření komprese: Pokud má jeden nebo více válců výrazně nižší tlaky než ostatní, je to jasný signál.
Leak-down test (Tlaková ztráta válců): Mnohem přesnější než komprese. Do válce se v horní úvrati pustí stlačený vzduch a měří se, kolik ho uteče. Pokud vzduch syčí do klikové skříně (slyšíte ho po otevření víka pro dolévání oleje), jdou tlaky kolem pístních kroužků kvůli poškozenému Alusilu.
3. Endoskopie – "Zlatý standard"
Nejjistější metoda. Mechanik vyndá svíčky a otvorem prostrčí kameru (endoskop) do válce. Co tam (ne)hledat:
Svislé rýhy: Jakákoliv hlubší svislá čára, kterou vidíte na stěně, je problém. Pokud je rýha hluboká tak, že by v ní zůstal nehet, je Alusil poškozený.
Zrcadlový lesk: Alusil by měl mít velmi jemný, matný šedý povrch. Pokud se stěna leskne jako zrcadlo, je povrch "vyleštěný" (glazing). Krystaly křemíku jsou pryč a olej nemá na čem držet – pístní kroužky pak olej nesbírají, ale kloužou po něm.
Černé mapy: Usazeniny karbonu na stěnách válců, které vznikají spalováním oleje. Tyto usazeniny jsou tvrdé a fungují jako brusná pasta, která Alusil dál ničí.
Komprese byly naposled OK, endoskop nenisu, modrý kouř nenisu, zastudena nehlučí víc než za tepla, sfíčky čisté. Znova opakuju - 99% N52 umírá mezi 200 a 300 kkm, já mám 240 a předchozí N53 umřel stejnou smrtí ve 25O. Bude swap (pokud mě teda neoyebou/bali).
Btw, porše má úplně na pikaču výdrž motorů, 200 až 300 u bmw je 2 až 3 tolik co porše. NOGO.
Btw, porše má úplně na pikaču výdrž motorů, 200 až 300 u bmw je 2 až 3 tolik co porše. NOGO.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Už to tu je jak u blbých na dvorku. Porsche má placenou záruku do 200tkm a 15 let stáří! To už bys měl tak zhruba asi nafurt...
Jeste horsi... Bohuzel si z toho tady udelal vlastni verzi zpovednice a pise sem opakovane kraviny choreho mysleni. Dejme tomu, ale kdyby na to aspon ostatni nereagovali, treba by ho to preslo a dalo by se zde dozvedet neco zajimaveho. Zustava denne tak 10 nesmyslu od pp na 1 uzitecny prispevek no a blokovat mi ho nejde, protoze je admin
Mirek
Jak u blbých na dvorku? U mně ne...
@francis: ukaž mi jediný dnešní můj příspěvek kerý NEBYL k thématu.
Ale chorého celého člověka mám, vyjma teda železa a občas i hlavy.
Ale chorého celého člověka mám, vyjma teda železa a občas i hlavy.
- Lachende Bestien
- Letec
@pavproch
Nejlevnější endoskopy s kamerou se prodávají za nízké stokoruny, kolikže stála ta vaše sqjelá čajnamenská dyjagnostyka?
Jinak jsou vaše fórové příspěvky takřka nevyvratitelným důkazem tvrzení jednoho matematika, že realita je paradox.
A možná by stálo za úvahu ustanovení vaší lepší polovičky do role opatrovníka.
Přeci jen posílat předem 3 k éček neznámému člověku do ciziny, jehož obchodní praktiky jsou na základě uživatelských recenzí mírně řečeno pochybné, už začíná krapet zavánět semisenilitou.

Nejlevnější endoskopy s kamerou se prodávají za nízké stokoruny, kolikže stála ta vaše sqjelá čajnamenská dyjagnostyka?
Jinak jsou vaše fórové příspěvky takřka nevyvratitelným důkazem tvrzení jednoho matematika, že realita je paradox.
A možná by stálo za úvahu ustanovení vaší lepší polovičky do role opatrovníka.
Přeci jen posílat předem 3 k éček neznámému člověku do ciziny, jehož obchodní praktiky jsou na základě uživatelských recenzí mírně řečeno pochybné, už začíná krapet zavánět semisenilitou.
Čím víc zbraní, tím větší mír!
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender
Válka je mír!
"36 700 000 g = 0 g" Volvo
"Je pravda denní a pravda noční." psychiatrický pacient z oddělení paranoidních bludů a schizofrenie
CEO - Cheat Execrative Offender