Kdo má přednost?

Ať už se chcete stát lepším řidičem, nebo poradit ostatním, jak se zlepšit.
pavproch
Letec

Re: Kdo má přednost?

Příspěvek od pavproch »

Já dyž při bmrbrm potkám nějakou takovou nejasnou dopravní situaci (= absolutně netuším, jaké ftomto diskutovaném přypadku - esli vůbec nějaké - řešení/vysvětlení je "řidičsky" správné), tak rači zastavím, nechám fšechny široko daleko odjet a paq až teprf yedu. (ne)Jistota je kulomet. Ale už na mě mockrát quli temu houkali.
Daleko víc mi vadí opačný křišťálově jasný přypadek: Zcela jasně definovaná "hlavní" zatáčí doleva, rovně je vedlejší (obě vyznačeny svislými značkami) a přesto semi NATOm místě (vysoko v horách) už milionkrát stalo, že ač na té (zatáčející) hlavní, musel sem dávat přesnos těm co jeli rovně. Fuck.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

No jo, to je jiná kategorie 🤣 A na můj vkus moc častá.
270kW
195kW
107kW
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

řidičBOB píše: včera, 15:57 No “přednost zprava”
Což zónovou značkou lze provést.
No, já nevím, co vlastně ten nápis "Přednost zprava" má v této situaci za význam. Jen takové nezávazné připomenutí. Důležitá je značka A 3 "Křižovatka - Značka upozorňuje na křižovatku, kde není přednost v jízdě upravena svislými dopravními značkami. V obci se užívá výjimečně, např. k upozornění na křižovatku, kde na rozdíl od svého předcházejícího průběhu již není pozemní komunikace hlavní a uplatňuje se zde ustanovení o přednosti v jízdě vozidel přijíždějících zprava."
Myslím, že tato značka nijak povinnost dát přednost při výjezdu z obytné zóny neovlivňuje, tudíž se nevylučují a platí to, co jsem napsal.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ta značka, kterou zpochybňuješ, je ovšem platná a používá se často. Dokonce i ve spojení se zónovým dopravním značením.
Stejně tak může značka křižovatka znamenat upozornění, že se jedná o křižovatku a další značka naznačuje, že má té a všech dalších v té zóně, platí přednost zprava.
Nebo je možné říct, že pro tuto křižovatku ten nápis, který zpochybňuješ neplatí a potom ostatní křižovatky v zóně a no nebo ne?
270kW
195kW
107kW
Odpovědět