Zimní/letní? Už máte přezuto?

Když se chcete ponořit do nitra...
Odpovědět
Zajda
Letec

Re: Zimní/letní? Už máte přezuto?

Příspěvek od Zajda »

Na to má Vraník odpověď ve formě "green diamond" verze s křemíkovými granulemi ve směsi, takové legální hroty, s tím jsem ještě nejel :-)
《》1.5 dCi & 0.9 TCe
//// 1.6 ECOjet
spooon
Pan Řidič

Příspěvek od spooon »

HPL Greend dimond jezdím 6-7 zimu na zimní klouzání na MX-5 NB. Guma stála naprostý hovno, i po těch letech je na sněhu opravdu famózní. Docela drží i na "ledu". Ale funkční jsou opravdu jen na sněhu(ledu), po asfaltu to je řízená katastrofa...hučí, nedrží. A za mokra to drží snad míň než na sněhu.

Ale používám je opravdu jen na sněhu, jinak nevyjíždím. Takže reálně jestli mají naklouzáno tak 2-3 tisíce km.

A že to na sněhu fakt funguje budiž důkazem, že sem se v zasněžených serpentinách dokázal držet kámoše s WRX s běžnou zimní gumou.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Zazil som ich na E36... Bolo to ako jazdit s retazami, aj na snehu aj na asfalte :D
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tak. Strnadel mi udělal čáru přes moje plány (možná marné/zbytečné, esli brambor2 brzo umře resp. neprojde skrz STK v březenci 2026) - sem měl ešče ne úplně sjeté Mich PS a plánoval s nima na jaře ešče pár tis km najet než tam dám (už mám koupené) GY. Ale jaxem mu dal to jedno kopnuté kolo na srovnání, tak na něm byl ten Mich i docela dost seknutý (zřejmě o obrubník) a požádal ho, aby to zouval a po opravě nazouval opatrně ať to neprdne úplně. Onsa NATO ale vysrál,a po zutí tu gumu hodil do kuka jako nepoužitelnou. Takže sem tam právě odvez zbývající 3 letní kola a 4 nové GY na přezutí. takže pokud sa teho brambor2 dožiije, tak od 1. dubence budu hned zkůšat ty tak moc vychvalované GY EAGLE F1 ASYMMETRIC 6...
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Hmm, tak asi zase (tichou) inovací ke zmaru. Loni i roky předtím sem yezdil zimní Pir. Sottozero III. (225/40+255/35 R18) a nikdy (ani nové ani ojeté) nehučely. Letos sem je tam dal zas (nové, 2025) a i dyž se o tom nikde Pir nešířilo ani nezměnilo označení, od ca 60 do max hučí jak kráwa. Chjo no.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše: stř 17 pro 12:17 zimní Pir. Sottozero III. (225/40+255/35 R18) a nikdy (ani nové ani ojeté) nehučely. Letos sem je tam dal zas (nové, 2025) , od ca 60 do max hučí jak kráwa.
Neska sem při vycházce i nad tímhle uvažoval a protože mental-geront (= sklerotik) musím si to poznamenat, že (pokud se toho já i 3er dožijeme) na podzim 2026 tyhle už nebrat (pokud to nebudu mít zaspané v blbníku, taxem schopen bezmyšlenovitě zase objednat i příští podzim, já se už znám).
Jako nejtišší v testu 18" zimních 2025 (225/40R18) vyhodnotili Michelin Pilot Alpin 5 (bohužel se ale asi nedělá v 255/35R18 = dozadu).
Jaké jsou Vaše zkušenosti se (značkovýma) zimníma v 18" co se hlučnosti týče?
Podotázka: Anebo, dybych sa náhodou rozmyslél, že All-season, které (značkové) v 18" jsou opravdu tiché?
Afterthought k podotázce: Ono mě totiž i napadl kočkopes - dopředu (kde mi ten hluk vadí víc) dát nějaké tiché celoročky a dozadu (hlučnější) zimní, dyž je to RWD....
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Ref ta tichost - neska při vycházce mě napadla ještě další možnost řešení (a líbí semi - prozatím - velmi/nejvíc):

dopředu ty (prý ultra-tiché) zimní Mich PA5 225/40R18 (70dB)
dozadu taky zimní Mich, ale PA4 255/35R18 (71dB) - gdysik sem jednu zimu PA4 měl a nehlučely/byly tiché....
Ty IMHO od letoška hlučné Sotto III podle štítku mají mít 72dB.
Du si to poznamenat do blbníku.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Ono jedna vec je hlucnost na etikete a druhe hlucnost v realite ked maju o nejake mm menej a prejdu si nejakym ohoblovanim a nejakym tym teplotnym cyklom...

Zaroven miesat pneu kor na RWD mi vzdy prisla ako zrudnost a nebezpecne, v kazdej situacii sa to moze spravat inak...kor na daily aute...

Mas na aute odskusane Micheliny, vyhovovali tak bych nemenil.
Konzerva od sardiniek s LSD
7-miestne GTI
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Tos špatně pochopil, mám aktuálně na 3er už asi třetí nebo čtvrté Pir Sotto III (225/40+255/35 R18, každý podzim nové/čerstvé) a zatímco předpředloni, předloni i loni byly (nové i ojeté) hlučné málo, letošní/nové hučí jak kráwa. Samozřejmě nic fčíl měnit nebudu (šetřím) - ojezdím a dojezdím je do jara zas, ale příští podzim bych chtěl zkusit nějaké jiné/tišší (ale značkové), jako nejtišší v letošních testech vycházejí Mich PA5 225/40R18, ale ty se nedělají 255/35R18 (pro mě dozadu), proto tam uvažuju ten starší model Mich PA4, což si myslím, žese ažtakvelký mix nebude, aby to vadilo. A i ty PA4 by pořád měly být tišší než ty Pir Sotto III 2025.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Mas tam este celorocky CrossClimate 3, co bude vzdy tichsia guma tym ze ma menej dezenu aj lamiel...

Mixnut PA4 a PA5 by som nevidel ako problém keby jedna nemala symetricky dezen a druha asymetricky...
Konzerva od sardiniek s LSD
7-miestne GTI
Odpovědět