Nemrknu, moje diag od zkurwenýho čankajška to neumí. Ale dík za tip, tohle mě nenapadlo, s lambdama tam od jejich výměny (OEM lambda umřela, dal sem tam obě Delphi a DME BMW pořád hlásí nějaké poblémy s nima - prý to nerado mluví s čímkoli jiným než Bosch). Možná to je fuckt spolu souvisí, ta vysoká těplota se objevuje až od vyměny těch lambd (nebo si toho geront předtím nefšimnul).exBURN píše:I tak je to strašně moc. Prostě to blbě chladí olej nebo to je moc chudé mrkni přes OBD na lambdu.
S větrem ve vlasech....
Moderátor: řidičBOB
Re: S větrem ve vlasech....
Ty woe, jak je na pokecu Autorevue nepřátelská atmosféra, tak tam ale zaznělo možná opravdové BINGO!!!.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
No nic no, taxem teda ty dvě lambdy od Bosche objednááál. Uvidíme, esli to pomůže jak od chyb tak od těploty.
Tak nějak od přírody/odjakživa/furt a navždy používám "lék" na teho mojeho mental-geronta, ale ten - sfiňa jedna - NATO nereaguje a plíživě sa furt vyvíjí...
Tak jo, přenádherných léčebných 170km skrz Beskydy, bez PaCha, bez poblema a od pěti až do půlsedmé úplně bez provozu, SUPER! Kuju moc... 
Tak futerý odpo tam pudou ty lambdy Boš, doufám, že to přestane pííííčovat jak stěma Delfáj a i že těploty wolej sa vrátí k normálu 125st C. Kéžby... 
Tak, 2x Bosch sou tam (předtím ale ešče Delfáj stihlo vyhlásit nouzák), fše vynulováno a (sic mokro) pohonil sem to fest proti Pustevnám a paq sa do teho zase podíval diag = čisto, nic. Kéžby už zase nafurt (čti: dalších 100kkm). Křičet HURÁ ale budu až po delší době brmbrmbrm bez chyb z lambd.
A jaxem to hnal proti Pustevnám, tak těplota woleje vylezla max na 130 + zkopce rychle spadla pod 120 = celou dobu sa držela tak o 10 st níž než s těma delfáj, takže zřejmě jo, bylo to zřejmě opravdu tou příliš chudou směsí.
130 (venku +15 až 20 po bóřce) je ale stejně tak o 3-5 víc než tomu bývalo ještě loni (125-128 i v hicu), ale nevím esli sami sce to ešče nějak řešit. 130 totiž opravdu nenisu 140.... Uvidím časem.
A jaxem to hnal proti Pustevnám, tak těplota woleje vylezla max na 130 + zkopce rychle spadla pod 120 = celou dobu sa držela tak o 10 st níž než s těma delfáj, takže zřejmě jo, bylo to zřejmě opravdu tou příliš chudou směsí.
130 (venku +15 až 20 po bóřce) je ale stejně tak o 3-5 víc než tomu bývalo ještě loni (125-128 i v hicu), ale nevím esli sami sce to ešče nějak řešit. 130 totiž opravdu nenisu 140.... Uvidím časem.
Taxem byl neska brzo ráno brmbrmbrm, ale enem asi hoďka s větrem ve vlasech, pak začalo scát a už nepřestalo. Ale co už, inak bez mých řidičských chyb, řídkým provozem a jen s jedním nečekaným lejzrem gdesyk v poli (70, já tam měl mnohem víc) u Zavadilky (I/35) přičemž široko daleko nigde nic, žádný PaCh, jen sem předjížděl nějaké Polo čico a jednu pomalejší dodávku. Snad nic nepřijde do datofky...
A ta těplota woleje sa fuckt drží o dobrých 10st níž (zas echt zaníceně proti Pustevnám = "jen" skoro 130) než před Bošem + chyby lambd v DME nenisu, tak snad to bude OK, no, doufám...
A ta těplota woleje sa fuckt drží o dobrých 10st níž (zas echt zaníceně proti Pustevnám = "jen" skoro 130) než před Bošem + chyby lambd v DME nenisu, tak snad to bude OK, no, doufám...
Mírně optimisticko-pesimistický afterthought: S těma píčoffskýma lambdama Delfaj (= wolej často až 140stC, naščestí Millers CFS, kerý to snese) sem najel 2300km (God bless můj blbník a že si fše - sklerotik - poctivě píšu, pokud si teda zpomenu to zaspat), doufám, že to nenapáchalo nějaké nenávratné škody na motoru (Alusil? resp. nějaké inačí přílišné tepelné namáhání, i dyž nadměrnou těplotu chladící kapaliny to nezasignalizovalo za celou dobu ani raz). Snad ne... kéžby... 
Jo, křasa, bezpoblémových bezpachových 150 km skrz Beskydy, ale byl dost prázdninový provoz, v nedělu fpět ráno to bývá lepčí... 
Tak jo, asi je to fuckt: Po zahřátí furt redline ale nepřelezlo to opravdu nigdy 130, většinou 110-125. A bez faultů v DME. Pokud sa to nezhorší, tak fertig, vyřešeno, dál do teho (těploty woleje) gabat nebudu.
Tak jo, asi je to fuckt: Po zahřátí furt redline ale nepřelezlo to opravdu nigdy 130, většinou 110-125. A bez faultů v DME. Pokud sa to nezhorší, tak fertig, vyřešeno, dál do teho (těploty woleje) gabat nebudu.
Tak bylo zase překřasné ranní brmbrmbrm skrz Beskydy s minimálním provozem, ca 120 km bez Pachu, bez mých řidičských kiksů i technických poblémů, krom teho teda, že sem nalil plnou až po víčko, ale palivoměr zatvrzele ukazuje jen 85%, jedno vlaščoffka ale jaro = poblém nedělá, musím to vysledovat pořádně. A ty faulty od lambd tam fuckt nenisu, hurá, zdá se teda že s tím 2x Bošem DME mluví fpořundku....