Ahoj,
už jsou to dva roky, co jsem dostal nápad vytvořit užitečnou aplikaci pro motoristy, a více než půl roku na ní intenzivně pracuji. První verze (MVP) by se měla objevit v App Store a Google Play během následujících měsíců.
O co jde?
Pokud znáte aplikaci Carolina od Cebie, tak MVP bude v základu dost podobné. Umožní vyhledávání vozidla podle SPZ, VIN, TP nebo ORV a načtení kompletních technických údajů o vozidle (velký technický průkaz). K dispozici budou také informace o STK a emisních kontrolách – kde a kdy proběhly, jaké byly závady, naměřené hodnoty, kilometry apod.
Ke každému vozidlu si budete moci vést evidenci nákladů, rozdělenou na servisní a provozní deník. Počítáme i s možností sdílení servisního deníku, například při prodeji vozidla.
Nahrávání účtenek a faktur řešíme pomocí OCR a AI, aby bylo zadávání co nejrychlejší a nejpohodlnější. Kilometry půjde načítat také vyfocením palubní desky.
Součástí aplikace budou i notifikace, aby člověk nezapomněl na důležité termíny. Dále plánujeme:
• úložiště dokumentů,
• evidenci povinné a doplňkové výbavy,
• export technických údajů do PDF,
• sledování nájezdu,
• statistiky spotřeby a kilometrů,
• ocenění vozidla,
• odhad budoucích nákladů.
Máme i řadu doplňkových nápadů, například:
• upozornění na počasí v oblasti s doporučením pro řidiče,
• ceny pohonných hmot,
• úložiště pro tankovací a věrnostní karty,
• postupy „co dělat při nehodě“
…a mnoho dalšího.
Spolupráce s Cebií
Byl jsem přímo v Cebii a mluvil s týmem, který stojí za Carolinou. Vývoj této aplikace už ukončili a jsou otevření spolupráci s kýmkoliv, kdo zajistí další vývoj. Zároveň mám uzavřenou affiliate smlouvu na jejich produkt pro ověřování vozidel, který chceme do aplikace integrovat.
První verze tedy bude v něčem trochu jiná, ale základ bude Carolině blízký. Do budoucna plánujeme několik směrů dalšího rozvoje:
1. rozšíření o funkce fleet managementu pro OSVČ a malé firmy,
2. koncept částečně podobný Carvago, ale pro ČR a pojatý jinak – s prvky sociální sítě, postavený na tom, že uživatel má v aplikaci své auto se všemi dostupnými informacemi.
Plánů je hodně, uvidíme, co se nakonec zrealizuje.
Kdo jsem?
Jsem softwarový vývojář, pracoval jsem v zahraničí, několik let pro Českou spořitelnu a nyní pro Allianz. Působím v technologické firmě, která outsourcuje vývoj pro banky a pojišťovny v ČR a na Slovensku.
Vývoj aplikace vedu primárně sám jako side project, občas mi pomáhá několik kolegů. Po vydání první verze chceme oslovit vybrané firmy – hlavně pojišťovny a banky (leasing) – ohledně spolupráce a investic. První rozhovory už proběhly a zatím to vypadá pozitivně.
Proč to píšu sem?
Hledám pár nadšenců do aut a motorek, ideálně s technickým přehledem – tím myslím, že se vyznají v problematice kolem vozidel (nákup, prodej, servis, údržba apod.) a umí pracovat s chytrým telefonem a mobilními aplikacemi.
Potřebujeme hlavně lidi z praxe, kteří nám pomohou správně směřovat vývoj, aby aplikace odpovídala reálnému používání a neudělali jsme zbytečné chyby.
Zapojit se můžete:
• do uzavřeného testování a dát nám zpětnou vazbu,
• nebo více aktivně a pomoct s laděním a rozvojem.
Pokud nám dokážete pomoct, odměna, spolupráce nebo podíl určitě není problém.
Máte-li otázky, návrhy nebo zájem, pište do komentářů nebo na e-mail info@frekvento.com.
Web spouštíme příští týden a uzavřené testování aplikace bychom rádi zahájili už příští měsíc.
S pozdravem
Nikolas
Mobilní aplikace pro majitele motorových vozidel
Moderátor: řidičBOB
Re: Mobilní aplikace pro majitele motorových vozidel
Ne, že bych ti eventuálně nechtěl s tím testingem pomoci (dlouholetý IT, kontakty do testingu a vývoje aplikací kdyžtak mám), ale...
Nějak nevidím moc prostor v uvádění aplikace, která je "něco jako Cebie" na trh. Nepodaří se ti to prosadit, nebo by to stálo nesmyslný balík peněz.
A i fakt, že za několik měsíců chcete vypustit jen MVP a nikoliv plnohodnotnou, kompletní a komplexní aplikaci (tzn. spousta uživatelů ji vyzkouší, zjistí, že tam je málo věcí a už se nevrátí) svědčí o tom, že to dobře nedopadne.
Pokud byste přeci jen chtěli, můj mail je můj místní nick @centrum.cz. Ozvi se a můžeme si o tom promluvit.
Nějak nevidím moc prostor v uvádění aplikace, která je "něco jako Cebie" na trh. Nepodaří se ti to prosadit, nebo by to stálo nesmyslný balík peněz.
A i fakt, že za několik měsíců chcete vypustit jen MVP a nikoliv plnohodnotnou, kompletní a komplexní aplikaci (tzn. spousta uživatelů ji vyzkouší, zjistí, že tam je málo věcí a už se nevrátí) svědčí o tom, že to dobře nedopadne.
Pokud byste přeci jen chtěli, můj mail je můj místní nick @centrum.cz. Ozvi se a můžeme si o tom promluvit.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
petr_riha Díky za komentář i kontakt 
Naše MVP už teď obsahuje více funkcí, než měla Carolina po 7–8 letech vývoje, a další funkce jsme schopni přidávat v cyklech po 14 dnech až jednom měsíci.
To, co zatím mít nebudeme a co Carolina nabízí, jsou jejich produkty + pojištění a financování. Ty plánujeme až do další fáze po vydání první verze.
Chceme, aby si potenciální partneři aplikaci mohli stáhnout, vyzkoušet a sami se rozhodnout, jestli s námi půjdou do rozšíření, která máme připravená.
Carolina už dál pokračovat nebude. Vývoj pro Cebii zajišťuje externí firma, která je pro ně příliš drahá vzhledem k tomu, kolik jim aplikace reálně přináší na prodeji jejich produktů.
Spolupráce s Essoxem jim příliš nevyšla – za sedm let se nepodařilo plnohodnotné propojení a v podstatě zůstalo jen u odkazu na jejich web. Pojištění mají řešené přes externí firmu, kde spolupráce také není ideální.
Co se týče uživatelů, registrovaných je přibližně 150–200 tisíc, ale aktivních je výrazně méně. A právě to byl jeden z jejich hlavních problémů – jak dostat uživatele do aplikace častěji. To bude do určité míry i náš problém. Nějaké nápady máme, ale jestli budou fungovat, ukáže až praxe a hlavně provedení.
Nechci Carolinu kopírovat ani „lézt Cebii do zelí“. První verzi ale stavím na tom, co dnes Carolina umí, jako na základě, na kterém se dá dál rozumně stavět. Zároveň chceme využít spolupráce s Cebií v tom, co mají nejsilnější – tedy kvalitní data a ověřování vozidel.
Naše MVP už teď obsahuje více funkcí, než měla Carolina po 7–8 letech vývoje, a další funkce jsme schopni přidávat v cyklech po 14 dnech až jednom měsíci.
To, co zatím mít nebudeme a co Carolina nabízí, jsou jejich produkty + pojištění a financování. Ty plánujeme až do další fáze po vydání první verze.
Chceme, aby si potenciální partneři aplikaci mohli stáhnout, vyzkoušet a sami se rozhodnout, jestli s námi půjdou do rozšíření, která máme připravená.
Carolina už dál pokračovat nebude. Vývoj pro Cebii zajišťuje externí firma, která je pro ně příliš drahá vzhledem k tomu, kolik jim aplikace reálně přináší na prodeji jejich produktů.
Spolupráce s Essoxem jim příliš nevyšla – za sedm let se nepodařilo plnohodnotné propojení a v podstatě zůstalo jen u odkazu na jejich web. Pojištění mají řešené přes externí firmu, kde spolupráce také není ideální.
Co se týče uživatelů, registrovaných je přibližně 150–200 tisíc, ale aktivních je výrazně méně. A právě to byl jeden z jejich hlavních problémů – jak dostat uživatele do aplikace častěji. To bude do určité míry i náš problém. Nějaké nápady máme, ale jestli budou fungovat, ukáže až praxe a hlavně provedení.
Nechci Carolinu kopírovat ani „lézt Cebii do zelí“. První verzi ale stavím na tom, co dnes Carolina umí, jako na základě, na kterém se dá dál rozumně stavět. Zároveň chceme využít spolupráce s Cebií v tom, co mají nejsilnější – tedy kvalitní data a ověřování vozidel.
MODerátorská: Nechávám tohle vlkno žít, NEpovažuju ho (prozatím) za pokus o reklamu, tak prosím autora ať si to nepokazí... např. pokusem o nějakou nejapnou neplacenou reklamu...
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Ups neuvědomil jsem si to.
Díky, zatím není na co dělat reklamu ale až bude tak určitě se předem domluvíme
Nebudu dávat jméno nebo odkazy. Díky