čau,
potřebuju pomoct vybrat co možná nejkomfortnější a NEJBEZPEČNĚJŠÍ autosedačku. Nikdy jsem se tím nezabýval. Žil jsem v domnění (2 mnohem mladší bratři), že sedačky Romer jsou špička.
Kámoška má Cybex Aton 5 a v testech vychází jako úplná topovka. Poté, co jsem si ji kromě dívání i osahal (ne kamarádku...sedačku) nechápu, který debil ten test dělal. Možná se neutrhne z báze a úchytů, ale "polstrování" je tam jen náznakem, celá ta sedačka je tvrdá jak prase a nedokážu si představit co by bylo při bočním nárazu...Já bych v tom teda při nárazu sedět fakt nechtěl. To by bylo jak dostat ránu o futra. Totéž v oblasti stehenní kosti. Prostě ty sedačky jsou opticky "naducané" a vypadají pohodlně a bezpečně. Pak na to sáhneš a zjistíš, že to je tvrdý jak středoškolák při pohledu na mladou předčasně vyspělou spolužačku.
Jediná, kterou jsem viděl a měl možnost pomačkat a vyhověla mé představě byla Recaro Zero 1. Ta naopak v testech bezpečnosti (netuším jak to měří) nevychází dobře... Viz : https://www.covybrat.cz/nejlepsi-autosedacky/
Vzhledem k tomu, že jsou historicky uplacené testy všeho včetně NCAP a ADAC, tak už nevěřím ničemu, respektive nevím, jestli tomu věřit můžu.
Popravdě je mi celkem jedno co to bude stát. Všechno se dá opravit nebo vyměnit, ale děcko ani nevyklepu, ani nesvařím = neřeším peníze.
Díky za objektivní zkušenost z praxe. Fakt mě nezajímají internetové teorie.
Děkuju každému, kdo bude ochoten mi v tomhle pomoct a nebude zde dávat nějaké sarkastické pubertální komentáře.