Výměna oleje Yeti TDI

Jen o škodovkách a dalších autech českých značek.
Odpovědět
darkhorse
Dítě v autě

Výměna oleje Yeti TDI

Příspěvek od darkhorse »

Zdravím,

pro někoho možná banální otázka, ale zeptat se potřebuji :) Máme Yetíka 2.0.TDI/81KW, najeto 28000,15 měsíců v provozu (z toho 2 a půl měsíce stál u Bartha na dvoře).. a píše, že servisku chce za 2000 km, nebo x dni.. serviska jako taková mi je jasná, ale nejasnost mám ve výměně oleje. Nevím jestli původní majitel (škodovka) měnil olej..a kdy ho mám měnit já. Jestli měl být vyměněn po roce a nebo jestli se má vyměnit až při první servisce.. Mám i takové info, že první výměna oleje má být až v těch 30ti tisících(při servisce), že ten první olej, co se tam dává je zájezdový a má tam být až do servisky.. ale to by zase bylo v rozporu s tím intervalem rok nebo 15tis., my máme ten interval QG1 (což je s proměnlivou délkou serv. interv.) ale popravdě moc nevím, co si pod tím představit. Budu ráda za každou radu. Díky
KDB
Mistr volantu

Re: Výměna oleje Yeti TDI

Příspěvek od KDB »

Olej patří mezi věci, u kterých je dobré se řídit letitou praxí ( pokud si auto plánuješ nechat ), že se automaticky mění po koupi.
MG - radost až na kost.
retron
Letec

Příspěvek od retron »

a co myslis ze ten servis je? především výměna oleje a filtrů nic jiného. QG1 je longlife servis, tzn. dle proměnného ukazatele, podle toho co nastane dřív jestli nájezd (u dieselů ted snad až 50 000 km) nebo dva roky. žádný zájezdový olej není, je to klasický olej LongLife III specifikace VW 504 00 / 507 00 např:
http://www.express-oleje.cz/oleje-dle-n ... fe-iii_k5/
Jelass
Řidič začátečník

Příspěvek od Jelass »

15000/rok. To je nejlepší co můžeš pro auto udělat, klidně nechat udělat i u garážníka.
Mondeo 2004 Turnier 2.0i
p.: Dodge Grand Caravan SE 3.3V6 FFV 2008
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

naftové auto musí chladit a mazat...takže, když si nejsem jist, raději preventivně vyměnit.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět