Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Stepan
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od Stepan »

Hale a ten jeho advokát byl sjetej nebo jakej měl důvod si myslet, že tohle
Klient nesouhlasí s tím, že šlo o obecné ohrožení. Nikdo z řidičů nemusel zastavit, klient před přechody brzdil a příčinou jeho nehody byl defekt pneumatiky,“ teprve se argumentačně rozjížděl advokát.
„Klient jel speciálně upraveným autem s vyššími parametry brzdných vlastností a manévrovatelností, to auto bylo s výkonem 300 koní. Jeho řidičské schopnosti výrazně překračují schopnosti běžného řidiče, 11 let závodil. Po celou dobu jízdy měl auto pod kontrolou a sice se policii snažil ujet, ale ne za každou cenu. Nebezpečí pro ostatní bylo pouze abstraktní,“
jako něčemu pomůže? =))
black on black, petliter, jebem na too :ar!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

zaplatíš - udělá ze sebe debila, no...
250kW
195kW
100kW
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

No, advokát má zastupovat zájmy klienta. Že ze sebe u toho dělá debila je věc druhá. To co předvádí třeba AK Glatzova nebo Kühn při zastupování všemožných dluhopisových zkrachovalců, z nich sice imo dělá debily, ale zájmy klienta reprezentují asi dobře a zaplaceno dostanou. Já bych se hanbou propad, ale tak asi proto se živím prací.

Ale tady podle mě advokát musel tušit, že obhajoba vedená stylem "mám to natuněný a jsem Schümacher" k lepšímu výsledku nepovede. Ačkoliv si to jeho polodementní klient asi myslel.
Že mu to nedokázal rozumluvit... :D
black on black, petliter, jebem na too :ar!
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

11 let závodil, já bych ho osvobodil, protože svůj um dostatečně prokázal v křoví.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Spectral
Mistr volantu

Příspěvek od Spectral »

Ono je to těžké, kluci. Pokyny k vedení obhajoby dává advokátovi klient a advokát je povinen se těmito pokyny řídit, ledaže by byly v rozporu s předpisy. Obhajoba pana závodníka v rozporu s předpisy není, takže pokud na ní trval a nenechal si ji rozmluvit, tak obhájce jinou možnost neměl. Vy totiž u probíhajícího zastoupení ani nemůžete klienta jen tak vykopnout a nezúčastnit se třeba hlavního líčení, protože podle zákona o advokacii nemůžete nechat klienta na holičkách, pokud vám sám neřekne, že už se nemáte angažovat (platí to minimálně pro úkony v následujících 15 dnech po ukončení smlouvy o poskytování právních služeb). Takže pokud vám klient dva dny před líčením řekne, že si přeje argumentovat právě tímto (a vy ho nepřesvědčíte), tak před soudem holt budete muset reprodukovat to, co si klient vymyslel.

Bezpečnější samozřejmě je takové exoty vůbec nebrat nebo se jich zbavit včas, ale s ohledem na typickou klientelu v trestních řízeních by pak obhájci asi neměli co žrát (a exoty by neměl kdo obhajovat). Já trest nedělám, z mnoha důvodů, přičemž toto je jeden z nich.
:ar!
Odpovědět