Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Volivovej volej
Mistr volantu

Re: Politický koutek

Příspěvek od Volivovej volej »

Řekl bych, že jsi v menšině. :-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

A kdo bude jásat z toho že má platit něco navíc?
Osobně bych školnému klidně zatleskal, kdyby zvýšilo úroveň škol, nebo kdyby přineslo něco pozitivního (mám obavu že pozitiv bude sakra málo).
Nebo kdyby se vytvořil systém založený na stipendiích.
Školné 10 000/semestr -->
stud. průměr 1,00 - 1,05 --> stipendium 10 000/měs
stud. průměr 1,06 - 1,20 --> stipendium 5 000/měs
stud. průměr 1,21 - 1,50 --> stipendium 2 000/měs
stud. průměr 1,51 - 2,00 --> stipendium 500/měs

Bohužel tohle bude nejspíše poplatek za nic. Další platba státu "bez protislužby".
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
vojtadub
Pan Řidič

Příspěvek od vojtadub »

Presne tak. Jediny co me na tom stve a sel bych protestovat, ze to celkove nebude mit prinos na kvalitu vzdelani coz me mrzi, protoze jsem si v praxi overil, ze soukroma skola, me naucila mnohem vic nez statni.
Ja se jenom pozastavuji (proto byl dotaz miren na skolne a ne na reformu), protoze vetsina lidi z vejsky kam jsem chodil, rvali a krici, ze nechteji zadne skolne apod. Me se zda, ze si 90% lidi neprecetlo, v cem je ta reforma "pruserova".
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Rozpočty VŠ je třeba snížit na nějakých 80% a počty studentů snížit na cca 30% současného stavu.
Přibude tak mnoho mladých šťastných pracovníků s lopatou a jiným náčiním. Naopak zásadně ubude lidí na prahu třicítky, kteří jsou v pracovním procesu naprosto nepoužitelní. Nic se nenaučili a lopatu držet neumí a nechtějí. Navíc jsou po zkušenostech ze "studia" skálopevně přesvědčení, že pracovní proces probíhá metodou volné diskuze pouhé dva dny v týdnu.

Správně by tento proces měl probíhat přirozenou selekcí v prvních dvou semestrech, ale to vzhledem k financování na (i prázdnou) hlavu nehrozí. Rovněž je to ukázkou tragického úpadku akademické obce. Ta se mění v partičku lotrů, kteří křičí: "Plaťte a nestarejte se za co."
Psycho vlk Wolf
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psycho vlk Wolf »

Doufám, že toto je jen vtip. A snad se toho nechytnou i ostatní země. :-o

http://www.vlastnihlavou.cz/1867-nation ... ation-act/
Peugeot 301 1.6VTi 85kw/115hp

Peugeot 406 Break 2.0HDi 80kw/110hp
Škoda Octavia I 1.6MPi 74kw/100hp
Krysa
Pan Řidič

Příspěvek od Krysa »

Ani ne
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

K tomu školnému... Pokud by peníze šly skutečně školám a nepřesýpalo se přes stát + by školy měly jasně daná pravidla na co je můžou použít (aby si třeba zaměstnanci nezvedli o 50% platy, nevybavovaly si kanceláře za statisíce, aby školy nemusely tenhle příjem danit, atd.), nejsem vůbec proti. Krásně by to vyselektovalo flákače, kteří se tam jdou třeba jen na rok nebo dva zašít a bylo by víc místa pro lidi, kteří chtějí opravdu studovat. A třeba třetinu z vybraného školného by bylo povinné použít pro stipendia podle prospěchu. A taky by to školné nemělo být nějak moc mastný jako bývá třeba na soukromých školách. Řekněme 10-15tis./semestr mi třeba přijde úplně ok. Pokud bude člověk premiant, školné se mu na stipendiu vrátí, pokud to člověk bude chtít jen dodělat a na prospěchu mu nezáleží, případně nemá buňky na to, aby to prošel s průměrem třeba do 1,5, tak myslím není problém si na školné vydělat v průměru kolem 2000/měsíc, zvlášť když přes léto je 3-4 měsíce úplně volno a většinu času jde strávit nějakou hoknou.

Jsem zvědavej, co z toho bude, až definitivně vyleze nějakej zákon, ale jsem si téměř jist, že to zase bude nějakej paskvil...
vojtadub
Pan Řidič

Příspěvek od vojtadub »

S tim ja mam problem. Ta reforma je na nic. Neresi to, co by mela resit a uz vubec ne spravne. Paskvil z toho vyjde tak jako tak. Me proste vadi, ze vetsina studentu krici jenom "nechci skolne", ale neresi mnohokrate horsi veci, co se chystaji v te reforme..
Jakub.K
Autoškolák

Příspěvek od Jakub.K »

vojtadub píše:S tim ja mam problem. Ta reforma je na nic. Neresi to, co by mela resit a uz vubec ne spravne. Paskvil z toho vyjde tak jako tak. Me proste vadi, ze vetsina studentu krici jenom "nechci skolne", ale neresi mnohokrate horsi veci, co se chystaji v te reforme..
jich se to totiž mnohdy napřímo netýká. Nebo to jak říkáš ani nevnímají.
PS: nevidím důvod v tom začít platit školné. Takovéto služby nebudu ochoten začít platit do té doby, dokud mi nepřestane stát z platu ukrajovat 34% mého výdělku (kde že je ta průhledná férová daň 20%?) nemluvě o faktu, že zaměstnavatele vydírá stejným způsobem... Tyhle peníze už dnes neslouží v podstatě na nic... Jen se lepí dluhy a platy politiků.... Tohle je ale jejich problém né můj. Dokud mne nepřestanou škubat tímto směrem, nehodlám žít tímto "moderním" životem aneb starej se o sebe sám a všechno si plať.
Krysa
Pan Řidič

Příspěvek od Krysa »

Je nám líto, ale požadovaná stránka (nebo dokument) neexistuje. :ar!
Odpovědět