Dalnicni kriznik

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
d1.8t
Letec

Re: Dalnicni kriznik

Příspěvek od d1.8t »

charger píše:
S tvým rozpočtem odklon od E38 zcela nechápu. Auto je to sice postarší, ale perfektní, na servisování levnější než kdejaké nové VW, má styl, duši...a bude s V8
+1 :-??
RWD
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

řidičBOB píše:Dívný...já si pamatuju, že jsem v nějaké 607 3.0V6 jezdil (nevím ročník) a ta měl tutově 4AT
Nic divného, nejdřív se dával čtyř-, pak šestikvalt. Však se ta 607 dělala pěkně dlouho.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

charger píše:S tvým rozpočtem odklon od E38 zcela nechápu. Auto je to sice postarší, ale perfektní, na servisování levnější než kdejaké nové VW, má styl, duši...a bude s V8
Sorry, ale té servisovatelnosti staré 7er za ceny nového VW moc nevěřím. Základní věci a spotřebák snad, ale jak se rozsype něco většího (např. automat, tlumiče s nivomatem nebo ndeej bože s el. nastavováním) nebo něco co není na vrakáči / z druhovýroby (např. rozbitý xenon), tak to bude bolet. IMHO je volba Volvo vs. Mondeo rozumná.
piriformis píše:Mondeo - zde pripadaji v uvahu asi jenom 2,2Tdci a a 2,5t - co myslite ze je lepsi volba pro dane ucely+spolehlivost?!
S80/V70 - zde nejspis jen D5 a 2,5t (rad bych V8, ale ta nejspis lezi mimo me limity) a ta sama otazka...
Co byste vybrali vy?! Pripadne zkusenosti s tim kterym autem a na co se zamerit, na co si dat pozor pri koupi?!

Udělal bych si radost a koupil Volvo S80 2.5T, i když rozumější je samozřejmě diesel...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Pokud šetřit tak Mondeo. Pokud bych do toho chtěl něco pustit tak e38. S80 bude servisně mnohem náročnější.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
ΜELLO
Autoškolák

Příspěvek od ΜELLO »

Mě se hodně líbí V70 v ropě a automadu D3, soused si ho pořídil jako ojetinu a je fakt pěkná
Magere, Magere, boží mlýny MELLOu pomalu ale jistě...........
Idaho von Věšín
Spolujezdec

Příspěvek od Idaho von Věšín »

Možná mne ukamenujete ale já bych pokud bych hledal takovéhle auto koupil LS400 Lexuse, 1 nebo 2gen ( UCF1/2 ) a zbylé finance ( cca 200tis ) bych vrazil do celkové opravy toho vozu ne-li rovnou do renovace. Oproti současným luxusním limuzínám je tam méne elektriky, auto je to težké takže akcelerace i s tím 4,0L motorem není zrovna užasná ( tuším 8,5sec u starší verze ) dokáže ale to auto rozpohybovat až k 270km/h a i je rozumne udržovat.
Mnoho lidí řekne drahé díly, ale pokud to budu srovnávat s novějšími vozy EU proveninece tak je to stejné, neco levnejší neco krapet dražsí ale v principu stejné, nemluve o tom že není problém obejít EU dealery a nakoupit díly přímo v US za cca 1/2cenu v EU ( vč dopravy, cla a dph - beru ceny origo dílu EU toy vs US Toy zastoupení )a mít je tu i v relativne krátké dobe. Není v nem tolik elektroniky aby se muslo jezdit na počítač do značkovky s každou blbostí a solit neskutečné peníze rádoby vyškoleným "odborníkům" ve značkových servisech.
Auto je to pohodlne , prostorné a není to "papírák" jako jiné větší vozy.
Osobně jsem provozoval 2ks dohromady cca 2roky ( jeden pak zustal v rodine ) a prumerná spotřeba je dle knihy jízd ustálena na 10,8l/100km s tím že poslední rok a pul s tím jezdí máma na nákupy po městě a tata se v tom sem tam sveze - proste jezdí to krátké trasy. :D
Bezpecnost - stačí shlédnout dobovou "propagandu" ( reklamu ) a- pro koho / jaký učel bylo auto stvořeno ( diplomatické služby od aljašky po ohnovou zemi - jak se praví v dobových brožurách :D ), verzí výbavy je fura , stačí si vybrat ..

Je to starší auto ale myslím že rozpočtu co je na začátku popsaný plne vyhovuje - pokud chce jezdit dlouhé trasy a vyšší rychlostí musí mít auto spolehlivé a v dobrem stavu a to v tomhle cenovém rozsahu a tříde vozu bude u novejších aut velký problém.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Idaho von Věšín dne sob 14 led 21:49, celkem upraveno 1 x.
Servis a prodej ND pro osobní vozy
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Já to dočet k těm 270kmh a pak jsem to vzdal... :-D
Idaho von Věšín
Spolujezdec

Příspěvek od Idaho von Věšín »

vasco píše:Já to dočet k těm 270kmh a pak jsem to vzdal... :-D

mě se to na tom autě práve nejvíce líbilo, díky své váze nebyly problémz když jsem jel do Belge držet na De dálicích rychlosti kolem 250km/h ( tachometr) - nevím jestli to bylo jen váhou nebo i podvozkem ( vzducháč u LS vs "klasika" u mercedesu ) ale proste to auto spíše plulo než jelo..
Servis a prodej ND pro osobní vozy
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

vasco píše:Já to dočet k těm 270kmh a pak jsem to vzdal... :-D
:D :D
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

Alex.. píše:Nenech se odradit závistivci.. :-B :D

našel jsem Ti jeden krásný kousek, který je přesně pro Tebe..

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1

já myslím, že ideální. Nájezd je tak akorát. A auto voňavka :-B
zatím ze všech návrhů je ten můj nejoptimálnější.. :-B :D
Odpovědět