Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Truck Daškam
Letec

Re: Právní oříšky v dopravě a jejich řešení

Příspěvek od Truck Daškam »

Je v tom bordel.
U zákazu předjíždění to zase platí jen nad 3,5t, u omezení délky to platí pro všechny, B4 platí i pro pick-upy a možná i pro autobusy - ačkoliv piktogram je vždy stejný.
Nějak nevím proč to nemůže bejt sjednocený a u všech značek stejný, aby se v tom prase vyznalo

Prostě piktogram nákladního auta = nákladní auto nad 3,5t a bylo by v tom vždy jasno. U omezení délky vypustit piktogram nákladního auta, místo toho tam udělat jenom <--------->
Chápeš to?
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Předseda píše: úte 24 čer 11:59 Závěr:
Vychází mi z toho, že musím podat odvolání proti příkazu a to ke Středočeskému kraji....
Takže nadřízený orgán to městu vrátil s tím, že jsem měl pravdu. Město na to konto vypsalo předvolání k ústnímu jednání. Na jeden jediný termín, kdy budu asi 100km daleko. Tak pizdě píšu, že žádám o přesun a dal jsem asi 5x termínu all day kdy můžu. Pizda mi napíše, že si mám nasrat s tím, že mi to doručila 29.7. a že má doručenku, kterou si imo do zadku může strčit ona.

-> pokud se nepletu, tak datová zpráva se považuje za doručenou 10. dnem o chvíle co byla do DS doručena. Tj. v mém případě 8.8.
-> nebo v momentě, kdy jsem se do DS naposledy přihlásil. Což když nepočítám dnešek, tak to byl včerejšek tj. 13.8.

Neví někdo zda existuje někde log kde bych se podíval / ověřil, kdy jsem se do DS přihlásil?

Mimochodem mi příjde velmi šikanozni, že návrhu na přesun nebylo vyhověno, když jsem nabídnul termíny před i po. Můžu si zvolit zástupce, ale takto rychle tam asi žádný z mistrů "řešíme pokuty" nepříjde.

Nějaký tip co s tím?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

log by ti možná poskytlo vnitro, které je správcem DS...
Napsal bych jejímu nadřízenému, že její jednání považuješ za šikanózní - doložil legitimitu žádosti o přeložení a popřál hezký den - případně doplnit o doporučení pro podřízené - samostudium - §137 Správního řádu - zejména odst. 3 a 4
Není nad to, si dělat nové přátele ;-)
250kW
195kW
100kW
Předseda
Letec

Příspěvek od Předseda »

Nejsem na správní (ani jiné) právo expert, jen co si nastuduju sám. V předvolání k ústnímu jednání však uvádí, že dlouhodobě naplánovaný lékař nebo pracovní důvody nejsou relevantní pro omluvu. To se mi nějak extra nezdá.
Kde jaký dement u soudu řekne fuck off, zavolá si záchranku a nepříjde. Naproti tomu já se nevykrucuju a nabídnu 5x termínu okolo.. U soudů se běžně odložuje na září, protože "dovolené" a tady mě uřednice bude šikanovat. Už v odvolání ke kraji jsem poukazoval na šikanozní jednání a selektniví uplatnování práva vůči mé osobě. A tohle je imo zcela jasný důkaz. Vím, že úřednice nemusí žádný důvod proč žádosti nevyhověla uvádět, ale imo mi zde úřad klade překážky což je proti smyslu úřadům, která mají být občanům naopak nápomocny.

Jako jednou už jsem na tom úřadě před asi rokem / dvěma byl. A ústní jednání - takhle jsem se naposledy cítil možná tak na vysoké. Někdo kdo má funkci dělá ramena a jede svojí úřední mantru jako robot.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Podle Správního řádu sice vyhovět nemusí, není to podmínkou, ovšem při relevantních důvodech, by mělo být požadavku vyhověno. Lékař, dovolená, atd. relevantními důvody jsou. Lze na to dohledat i nějaké rozsudky NSS.
Nebál bych se toho, jít s nimi do sporu a upozornit je, aby se drželi litery zákona a obecně zavedené praxe.
250kW
195kW
100kW
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Hale a ty v ty datovce nemas dorucenku?
Ja dycky vychazel z toho, ze tam plati normalni fikce tzn. 10 dni nebo driv, pokud se prihlasim. A u kazdy ty jednotlivy zpravy mi to pise den i cas, kdy mi byla “dorucena”, tzn. kdy jsem se poprve prihlasil po tom, co uz ta zprava v ty datovce byla.
black on black, petliter, jebem na too :ar!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

u DS to funguje tak, že se za doručenou považuje v okamžiku přihlášení a otevření zprávy; pokud se nepřihlásíš, tak 10. den po doručení, se zpráva považuje za doručenou.
250kW
195kW
100kW
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

No právě, a v ty datovce to u kazdy ty zpravy je to podle me napsany, na minuty presne. Z tel. to neumim overit, ale sem si skoro jistej ze jo. A pak nechapu ten log od minksterstva.
black on black, petliter, jebem na too :ar!
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

já si pamatatuji, když jsme ve firmě měli problém s FÚ ohledně zaplaceného, leč nepodaného DPH, tak se řešilo, že Výzva do DS vůbec nepřišla, bylo nutné to prokázat a řešilo se to právě přes vnitro.
Na PC se ti u zprávy objevuje např.:
Doručenka
26. 05. 2025 23:59
250kW
195kW
100kW
GeneHawkins
Letec

Příspěvek od GeneHawkins »

Stepan píše: pát 15 srp 07:42... v ty datovce to u kazdy ty zpravy je to podle me napsany, na minuty presne.
Je to tak.
Odpovědět