Lampárna (stěžovatelna)

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
jerry
Letec

Re: Lampárna (stěžovatelna)

Příspěvek od jerry »

Ukáčka nejsou pracanti, jak se falešně traduje. V rajchu jich 1,3 milionu, 670 tis. je na dávkách, 350 tis. pracuje a zbytek se neví, z čeho žije. V Česku to bude stejné, podle toho kolik jich slyším přes den na ulici, kdy mají být v práci.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Tak já pronajímám 6 bytů. Ve třech jsou ukrajinci. Ve třech češi. S UA jsem nikdy neměl problém. Naopak. Jednou se mi ucpaly odtoky na střeše domu a do baráku začalo téct. Chlap vylezl na střechu, opravil to, nafotili co se stalo, jak to vyřešili a večer mi poslali zprávu Whatsappem.

Já si stěžovat nemohu.

V práci je to podobné. Teď u nás brigádničí pár holek z UA. Jednoduchá práce, jasný target, jasná odměna. Děkuji nashledanou.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Zaměstnávám, ubytovávám, s některými mám, na modrých límečků, nadstandardní vztahy a pár telefoních čísel na ty, u kterých by stát nevěděl jak financují své živobytí, bych taky našel :)
Na hrubou práci mám +- třetinu cigošů, třetinu čechů, třetinu UKček. Kdybych měl vybrat TOP 5, bude to UK/UK/Čech/Cigán/UK.

Tyhlety generalizace stojí úplně za vyliž prdel. Na svým mrňavým statistickým vzorku hlásím, že opravdu není možné házet do jednoho pytle skupinu, kde část z nich je co do manuální zručnosti absolutní elita a u druhý části chodíš na návštěvu ubytovny a vysvětluješ ňáký vožralý trosce, že ještě jednou přijde jeho mladej do práce potlučenej, tak si troska bude říkat, že měla radši narukovat.
Jeden Ukrajinec ti, po vzájemné dohodě v čase nouze za nadstandardní odměnu, vyšvihne 16h směnu o který ještě ráno nevěděl, že na ni jde.
Druhýho chytneš jak chrápe za komaxitovou pecí.
Co s tim :D

Realitou je, že spousta UK, převážně ženskej s dětma, spadla do pasti "nevyplatí se dělat". By si nevydělala (=páč 40h úvazek těžký) o tolik víc, než je schopná vydojit stát, tím, že demonstrativně nedělá.
Končí to nějakýma černýma fuškama.
To samý u chlapů. Spousta z nich nemá papíry, tak jako dělá nedělá, většinou přes nějakého krajana v balšoj mercedes. Odpovědnost firem za to, koho jim personální agentura posílá, je správnej krok.
Za nás je potřeba vybírat ženatý s dětma. Voni sice nechtěj tolik hodin, ale bejvaj rozumnější a netrvaj na penězích na ruku :D

Jestli chce někdo vyhnat ukrajince, tak se toho armagedonu nemůžu dočkat.
black on black, petliter, jebem na too :ar!
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Pozastavit dávky, těm, co nedělají, ač je plno volných míst na trhu práce. A ty, co nejsou řádně zaměstnaný, poslat zpět. To se týká všech migrantů ze všech zemí. Přece nemůže Evropa utáhnout nemakačenka z celýho světa. Vyplácí se tyhle dávky jinde než v Evropě?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Tak ako vsade su ludia a ludia. Ale mam pocit ze cim viac na zapad tym viac sa zvysuje pomer problematickych a znizuje pomer tych velmi slusnych.

Zamestnat tu na uplnom vychode ukrajinca na manualnu pracu je ako zamestnat robota - zadas prikaz a on ho splni aj keby pri tom mal umriet :D Nie je sanca zohnat podobne lacneho a pracoviteho slovaka. Casnici su uz takmer vsetci ukrajinci, taxikari tiez, na hrubych stavbach je ich tiez mnozstvo...

Ale vseobecne spolocensky su 20r pozadu. Minule si tu jeden pochvaloval na vysokej skole, ze ako slusne sa tu spravaju k studentom, nie ako na Ukrajine kde student bez problemov schyta facku. Aj co sa tyka korupcie tak tam to su ciste 90 roky(ako ich poznam z pocutia, nie zeby som vtedy zil :D )
Naposledy upravil(a) abgx1 dne pát 14 lis 08:12, celkem upraveno 1 x.
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Včerejší diskuse s ukrajinským řidičem. Nejprve trochu stresu a dispečer druhého šoféra by si za větu
náš řidič nikdy neuzná vinu, ještě by nám zdražili POVko, to risknem.
pár facek zasloužil.

Š: Tak zavolej policajty, když máš kameru a seš si jistej že je to jeho chyba
UA: Nechci, voni to na mě hodí, protože jsem Ukrajinec
Š: Dyť si říkal, že von je taky Ukrajinec
UA: Já říkal, že neumí česky, ne že je to Ukrajinec
Š: A co to je teda za bordel?
UA: Mongol pizděc nevim, je to tmavý a má trochu šikmý voči
black on black, petliter, jebem na too :ar!
Odpovědět