Volba "SUV"
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Volba "SUV"
Nevím, co vyjede Pindica, ale párkrát jsem seděl v Tiguanu na offroad trati a opravdu jsem nestíhal, co to auto vyjede na standardních gumách.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

Z pohledu servisu a náhradních dílu mi příjde ten Tiguan nejlepší volba. Bohužel není tak pěkný jako třeba X-trail nebo CRV. Ještě jsem si pohrával s myšlenkou na XC70 ale to by mě sežralo. Má někdo osobní zkušenosti se Subaru Forester rv 2010-2012 v dieslu ? slyšel jsem o tom hodně, že hnijou a reznou, zajímalo by mě zda je to pravda a pak také to že je problémový servis
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
BoxerDiesel - problematické spojky a ne příliš povedený motor. Ze servisního hlediska je lepší se tomu vyhnout. Bylo o tom napsané už prakticky vše.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time

no a pindica vyjede ještě mnohem dál/váš....řidičBOB píše:Nevím, co vyjede Pindica, ale párkrát jsem seděl v Tiguanu na offroad trati a opravdu jsem nestíhal, co to auto vyjede na standardních gumách.

Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
K CRV jen tolik, že jsme měli doma 1g a 3g a zapadl jsem jen 1x s 1g, když jsem po několikametrovém "letu" skočil na muldu sněhu a auto položil na břicho. Jinak na běžné ježdění vždy OK. U každého systému se najde situace, která ho pošle do úzkých.
Tím netvrdím, že se jedná o super systém, ale funguje obstojně.
Tím netvrdím, že se jedná o super systém, ale funguje obstojně.
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Napadly mě ještě dvě auta /i když si nejsou moc podobné/ a to Suzuki Grand Vitara a nebo Jeep Grand Cherokee - ale můžou potřebné požadavky splnit.
Tahle videa je potřeba brát s retervou.honziss píše:Proste nefunguje, dej si na yt hledat CR-V 4x4 fail: https://www.youtube.com/results?search_ ... v+4x4+fail
Zkus si pohledat test Hondy CR-V od Rasťa Chvaly. V motokrosovém areálu s ní bez problémů vyjel hodně prudký zabahněný kopec.
Na druhou stranu pohledej na yt video, kde na nakloněné kovové kolejnice lili vodu a vyjelo jen Subaru Forester, ostatním (Ford Kuga, Honda CRV, Mazda CX5 a RAV4) se jen bezmocně protáčela VŠECHNA 4 kola, i Hondě. Takže to video, kdy se zadní kola Hondy neprotočí, není moc důvěryhodné.
Sám tu Hondu mám a zadní kola se točí, pokud se přední dostanou na led.
Ale uznávám, není to nejlepší systém 4x4, na trhu jsou lepší alternativy.
U Hondy je problém se světlou výškou, aktuální generace pouze 165mm. Na běžné cesty to stačí, ale pokud je potřeba zajet na nějakou horší cestu, může být problém. Prostě hnací hřídel pro zadní nápravu uložili dost nízko (v autě chybí středový tunel na rozdíl od většiny ostatních SUV) a museli to zakrytovat zvenku.
Toho Forestera bych hledal s manuální převodovkou, případně s redukcí, jestli to ještě Subaru někam dává. To je opravdový stroj do lesa. A já osobně bych si vzal benzín. Subaru má tři různé systémy pohonu 4x4 podle převodovky: manuál, hdm automat a CVT automat. http://www.subaru.cz/technologie-awd.html Ale moc se o tom nemluví.
Grand Vitara je v tomhle ohledu také mimo, protože jim nevěřím
a Jeep bych bral všema deseti bohužel by měl ale mnohem větší náklady na údržbu. Momentálně jezdím s HONDOU C-RV rv 2006 v dieslu a jsem s tím autem hrozně spokojený, bohužel už má najeto 370tis km a nevím, kdy nedojedu
jinak na to auto nedám dopustit. prakticky bezúdržbové auto ani náznak rzi nikde a krom servisu si nikdy neřeklo ani o korunu! Tak nějak jsem doufal že další generace CR-V na tom bude podobně