VZKAZY

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: VZKAZY

Příspěvek od řidičBOB »

Ehm...kdybych tak nějakého takového aktivistu chytnul, jak mi vypouští kola u mého SUV, tak už by asi nebyl aktivistou. Nikdy.
https://brnensky.denik.cz/zlociny-a-sou ... emise.html
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Aktivisti asi nejsou moc chytří. Poškodili 46 aut a ještě se tím chlubí. I kdyby každému vyfoukli jen 1 kolo, tak se u SUV bavíme o cenách zhruba 4 000 - 5 000 Kč za kolo. Když auto sedí na vyfouklé pneu, tak dochází k nevratnému poškození bočnice. To tedy máme škodu minimálně 184 000 Kč. Teď je otázka, kolik debílků se najde, že to dělalo. Pokud jich nebylo víc jak 18, tak je to při rozpočítání nad 10 000 Kč/os, což je trestný čin.

Ad. Není náhodou to auto uprostřed elektrický Audi e-tron? :)) To jim nesedí do jejich konceptu "big gas guzzler". Ostatně ono ani ta X1 nebo to Mini se moc nedají považovat za SUV.
Obrázek
Naposledy upravil(a) Arkis dne stř 26 dub 16:33, celkem upraveno 1 x.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Všechno je špatně! :))
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Stepan
Letec

Příspěvek od Stepan »

Nejvic mě bavili fotky Cx-3 a Citroenu Cactus u minule akce.
Holt velkyho Range na ulici v noci nepotkas.
black on black, petliter, jebem na too :ar!
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Tak jestli jim loutkovodiči za tento vandalismus relativně dobře platí, vždycky se najde dost ochotných zoufalců, případně i naivních hlupáků, kteří si budou špinit ruce zdarma.
Jak je vidět z mnoha příkladů z poslední doby, co se týče trestně-právního postihu prakticky nic neriskují, dokud se drží v mantinelech zlomyslné a prolhané "progresivně zeleně džendrově levicové" ideologie.
A Twatter aj. asociální sítě jim zjevně umožňují propagaci vandalismu.

@Arkis
O tom "nevratném poškození" bočnice slyším prvně.
1. Dochází k tomu u všech typů pneu (bočnic)?
2. Jak se tato závada projeví, pneu stále uchází, nebo je i po nafouknutí zdeformovaná a tedy k jízdě nevhodná nebo...?
3. Přibližně za jak dlouho po vypuštění vzduchu k tomu dojde?
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

Také by mě zajímalo to trvalé poškození. Zažil jsem na oktávce vypuštěné pneu, všechny čtyři do nuly. Kompresorem na autobaterii jsem je nafoukal bez následků. Mají to SUV jinak?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Krátkodobě se nic nestane, nesmí se na tom ovšem jet a to ani kousek.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
Vito 124
Arkis
Letec

Příspěvek od Arkis »

Poškození není zaručené, ale vem si, že váha auta sedí na bočnici gumy, kde nemá. Stačí ji dobře skřípnout a prořezává se. Už jsem viděl i to, že poškození nebylo hned vidět, ale po pár set kilometrech se udělala boule na boku gumy. Samozřejmě to poškození není jisté, ale čím těžší auto, tím větší šance. Je to jako rovnání kastle. Sice je to po srovnání rovné, ale bude to tak pevné, že se na to můžeš spolehnout?
Popojetí na prázdné je pak prakticky jistá smrt.
Lachende Bestien
Letec

Příspěvek od Lachende Bestien »

Díky za info, přirovnání s narovnanými plechy/nosníky mě zaujalo.

@jerry
A jak k vypuštění všech 4 pneu najednou došlo, to jste taky zaparkoval svou nechutně drahou oktávku v nějaké zajímavé lokalitě a la Brníčko a tamější vandalští "aktivisté" si prostě museli udělat dobře, jinak by se užrali závistí?

@all
O pneu se nějak nezajímám, ale občas tu někdo zmínil "tuhé" bočnice, což působí jako termit z relativně poslední doby. Jde o nějaké specifické vlastnosti pro konkrétní využití (těžší auta, kompenzace měkčího naladění podvozku, u vyšších profilů pneu..?) a je rozdíl oproti "normální" bočnici při jízdě citelný?

A co se samotných vandalů týče, pokud složky (ne)činné v trestním řízení při těchto jejich zjevně škodlivých aktivitách úmyslně na příkaz "shora" nekonají a hrají mrtvého brouka, nezbývá než se spolehnout na sebe a své okolí.
Fyzické násilí nebývá sice zpravidla to nejlepší řešení, ale v podobných případech zlomyslných provokatérů, kteří svévolně a nesmyslně způsobují újmu druhým, je jistě možno udělat výjimku. Taková kloubní masáž nejen obličejových svalů zdarma, kdo by odolal. ;)
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

LB: Z hlouposti jsem zaparkoval na výjezdu z garáže. Myslel jsem na pár minut, bohužel se to protáhlo a majitel nemohl odjet. Po právu mi vypustil gumy a odjel tramvají. Já musel v blízkém shopu koupit kompresorek a gumy nafoukat. Ani jsem se moc nezlobil, byla to moje vina a byl jsem po právu potrestán. Říká se tomu škola života. Mimochodem moje oktávka byla koupena za polovinu dnešní ceny.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Odpovědět