Nove auto do 500 000czk

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
bambus
Pan Řidič

Re: Nove auto do 500 000czk

Příspěvek od bambus »

Ještě doporučím k vyzkoušení nový Megane Grandtour
Nenašel jsem slovenský ceník, ale v CZ je se 130k turbobenzínem ve slušné výbavě (Bose) za 515 000. Kč
Celkově (jízdní vlastnosti, zpracování, odhlučnění) je auto o dvě generace jinde než odcházející model.

...jo a taky se v něm "dobře" bourá :D
Vlasta
Spolujezdec

Příspěvek od Vlasta »

Zdravím,
abych nezakládal zbytečně nový příspěvek, připojím se sem. Přemýšlím o novém autě, plán koupi jaro 2017. Něco už rodinného, prostorného. Auta a novinky sleduji jen zběžně a žádný extra přehled nemám. Než se dostanu dále, tak zmíním, že jezdím v autě, které máme již skoro 18 let - felicia kombi, téměř bez investic, až letos byly měněny nějaké komponenty. Najedeme +/- 10 tis. km ročně, čemuž odpovídá i celkový nájezd 168 tis.km. Použití auta spíš občasné, víkendové, nyní delší vzdálenosti (250km za víkend). V týdnu moc nejezdíme, ale do budoucna bude možná dojezd do práce, alespoň občasný (12km). Do budoucna předpokládám spíš o něco vyšší nájezd.

Požadavky jsou:
- nové auto
- max. cena 500 000,-
- spolehlivost (neplánuji dalších min. 10 let koupit jiné auto, čím déle vydrží tím lépe)
- levné díly a náklady na provoz
- palivo upřednostním benzín, ale aby to nebylo líné
- výbavu, přece jen aby to nebylo úplně holé, ale na zbytečnosti si nepotrpím.. Např. klimatizace mi ale ve starém chybí.
- co se týká ostatních parametrů - pohodlí, tichý provoz apod. asi si zvyknem po felicii na všechno :-D

Jsem zatím rozhodnutý pro Octavii III (klasika/kombi), fresh, 1.4 TSI. Jestli před FL/po FL neřeším. Líbí se mi mazda, ale ta je asi cenově trochu jinde. Alternativy jsou uvedené výše. Přemýšlel jsem i o alternativním pohonu, ale asi se to nevyplatí cenově.
V čem se nezvyznám jsou spolehlivosti a poruchovosti jednotlivých typů motorů jednotlivých výrobců a ceny a dostupnost náhradních dílů.

Někdo nějaké tipy na alternativy? Skladové vozy předpokládám stojí méně než na objednávku? Uvítám i tipy jak ušetřit při pořízení, např. jaké bývají akce, atd., jak se dá vyjednat dobrá cena :-)
Děkuji...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Golf Sportsvan...
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Má OIII po 75tkm a 2 letech nevypadala, že by se mnou ještě 8 let vydržela. Ty ale podobý náhezd budeš mít po cca 7 letech. Takže to vydrží skoro každé auto.
Já bych se určitě šel podívat na japonce. Civic 1.8i bude za 500tKč s přehledem a osobně jsem z toho auta měl lepší pocit než z Octy. Za 500tKč by už možná šel sehnat i Auris hybrid, ale nevím, jak by se mu líbilo jen 10tKm/rok. O spolehlivost bych se ani u jednoho nebál.
Pokud bych hledal auto na příštích 20 let, vyhnul bych se korejcům, francouzům, pokud možno turbům, dieselům a přímému vstřiku...
Čím jednodušší, tím lépe. To ale neznamená, že by auto za 500 nemělo mít autoklimu, xenony...
Illegal only when police there, police not there habibi everything legal.
Vlasta
Spolujezdec

Příspěvek od Vlasta »

Auris Hybrid 1.8 nevypadá špatně. Jak je to s náklady na servis, cena dílů, co baterie, jak dlouho vydrží a na kolik vyjde nová? Tušíte někdo?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak mít dnešní hybrid 10 let, je vskutku nesmyslná věc.
Pokud nemáš 90% jízd po městě, tak je to vskutku nesmyslná věc. Na svižnou jízdu taky zapomeň - na to to nemá výkon. Navíc proti hraje i hmotnost, zvýšená o baterky.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět