Přesně tak, a ještě se ostatním diví, že ostatní ty debiloviny nedělajíBond007 píše:Vzdycky me fascinuje kdyz je nekdo debil a jeste ma potrebu se tim chlubit

Moderátor: řidičBOB
Přesně tak, a ještě se ostatním diví, že ostatní ty debiloviny nedělajíBond007 píše:Vzdycky me fascinuje kdyz je nekdo debil a jeste ma potrebu se tim chlubit
Bond007 píše:Vzdycky me fascinuje kdyz je nekdo debil a jeste ma potrebu se tim chlubit
souhlas, vnímám to úplně stejně. Je potřeba bejt aspoň trošku charakter a když už mě čapli a jsou schopný ukázat relevantní důkaz (což se jim u mě zatím většinou příliš nedařilo) tak není co řešit. Zvlášť u drobností. Něco jinýho jsou situace, když už to smrdí papírama. Tam je nepochybně potřeba vyvinout úsilí proti příslušným orgánůmDallen píše:Cca před měsícem jsem si slušně odlehčil když sem ve městě jel 54km/hod. Tohle byla buzerace, ale v městě je prostě max. 50, jel sem rychlej byl jsem změřen, konec ,moje osobní chyba za kterou prostě zaplatím. Nebylo to poprvé (ale nikdy jsem nebyl změřen +10), jezdím slušně, né podle předpisů, ale počítám prostě stím, že když jsem změřen tak to půjdu zaplatit (sem student, takže prachy vidlema taky nepřehazuju).
20+ není co řešit, je to jedno s druhým
+1honziss píše:Jsou mista kde se meri, protoze omezeni rychlosti tam ma vyznam a prinos a pak jsou mista kde se meri aby se vybrali penize. Kdyz me zmeri v tom druhem pripade, tak proste vyuziju vsech prostredku, ktere mi zakon nabizi, abych nezaplatil a nebyl obodovan.
Zakon je system a zadny system nefunguje 100% ve vsech situacich. Kdyz to straznik MP nepozna nebo pozna a uplatni represi s vidinou zisku, tak v tu chvili je treba nefungujici system obejit, nic vic, nic min.
+1 i tak se to da rictřidičBOB píše:Slovo policisty (a uz vubec ne mestskeho mamrda) neni slovem Bozim. Zakon dava pravo se podezrelemu ze spachani prestupku branit a ten, pokud chce, tohoto prava vyuzije. Neni to zadne vykrucovani, ale pouha znalost zakona ze strany domneleho prestupce
Zákon je platný ode dne, kdy vyjde ve Sbírce zákonů, ale účinný je až ode dne účinnosti stanoveného přímo v tom zákoně, anebo pokud není datum účinnosti v tom zákoně stanoveno, tak 15 dnů poté, co vyšel ve Sbírce zákonů. Datum účinnosti nemůže být stanoveno na dřívější datum, než je datum platnosti.huntik píše:díky za upřesnění toho jak to je...
a jaký je rozdíl mezi zákonem účinným a platným? To je jedno a to samý ne?