Policejní kontroly a měření

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Weeper
Mistr volantu

Re: Policejní kontroly a měření

Příspěvek od Weeper »

řidičBOB píše:Podle gestikulace a nervozity řidiče (přijela i měřící Fabie ke kase), dlouhého zkoumání záznamu bych tipoval, že šlo o noty ;-)
1. na rovince ho nikdo neviděl. Auto zastavilo, on se vyměnil s řidičem, který odešel na procházku, který byl čistě náhodou OB nebo osoba vzdálená.
2. je možné, že na fotce jsou zachyceny 2 auta (BMW a autobus) a tudíž není měření průkazné.
3. ta rychlost neodpovídá minimálně 93km/h real, který by musel dotyčný jet, aby po odečtení odchylky šlo o noty. Podle velmi hrubého měření vzdálenosti na čase z videa jsem vypočítal 78km/h. Bohužel záznam je celkem nekvalitní a tak neni patrný kdy míjí dané hranice úseku změřeného přes mapy.cz
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
x2005
Letec

Příspěvek od x2005 »

@Weeper: 78kmh mu stačí například na opakovaný přestupek "o více jak 20 v obci". Stejně tak mohl jako bonus nadýchat na kase. Možností je spousta, jak přijít o noty a nemusí to být zrovna 93 ve městě. :-!
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Tak kdyby dejchal, tak se už těžko na něco vymluví, to je jasný. Jasně, bod 3 jsem zapomněl, ale myslim, že by tolik nevyšiloval kvůli měsíci zákazu činnosti (snad mi tu lidi nebudou oponovat, že to může být i 6 měsíců, protože většinou se trest ukládá při spodní hranici, pokud obě překročení nejsou blízká k naplnění bodu 2 nebo má za sebou seznam překročení rychlosti). Na druhou stranu je to úplně jedno, protože jak jsem zmínil v bodech 1 a 2 u předchozího příspěvku, buď to shodí rovnou první instance nebo další při odvolání a nebo to bude promlčeno. Taky je tu možnost, že to uznal na místě a potom mu to patří.

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
glider
Pan Řidič

Příspěvek od glider »

merali "dalekohladom" relativne rovny usek, odbocil som doprava asi 200m pred nimi

pride domov dopis na predvolanie alebo rovno ze mam zaplatit?
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Co myslíš tim dalekohledem v uvozovkách? Nevim co platí v SR za zákony, ale v Čechách by těžko přišel příkaz, když tě na místě neztotožnili. Dle mého na 98% nepřijde nic. Mám s tím zkušenosti, když jsem nestihnul dobrzdit na základě signálu antiradaru. Když se hlídce nepodaří tě zastavit, tak je to většinou vítězství. A v nejhoršim přijde předvolání. Na 200m nepředpokládám, že by foto byla kvalitní, takže já bych řekl, že můžeš bejt naprosto v klidu.

glider
Pan Řidič

Příspěvek od glider »

isli sme potom naspat z druhej strany a typek bol oprety o znacku a drzal v ruke dalekohlad s 3 ocami...

je to dolekopec nakonci mierne zakruta vpravo a on stal v tej zakrute a videl na cely kopec cca 650m mal vyhlad podla mapy.google

a 200-250m prednim som odbovcil doprava lebo auta blikali

ja mam len obavu ze rovno pride domov ze zaplatit, lebo kamaratke tak doslo rovno ze ma zaplatit ked ju nezastavili
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Podle mého je to naprostý nesmysl. Navíc vám nezačalo platit ještě toto: http://www.automoto.sk/clanok/187121/ob ... ty-od-jula . Ale i tak je tam v nejhoršim jednoduché řešení - podat odvolání ve stanovené lhůtě ;-)

řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Weeper:
ad bod 2) Možná by ses měl podívat do manuálu k Rameru, kolik jízdních pruhů najednou umí tento typ měřit ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
glider
Pan Řidič

Příspěvek od glider »

Weeper: diks teda budem cakat co sa bude diat

ak mate nekto podobnu skusenost, kazda rada vitana diks :)

EDIT: takze kamaratke vtedy prisiel domov papier na majitela auta (jej matka), ze ma poslat udaje o tom kto soferoval

a potom poslali pokutu kamaratke
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

glider: v CZ to většinou neřeší - a to z důvodu lenosti, protože po směně musí manuálně projít záznamy o přestupku z auta a srovnat je s těmi, za které uložili pokutu.
V SK to ale může být samozřejmě jinak.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět