U podvozku si troufnu říct, že nešlo o 1 konkrétní kus. Je to třetí Mondeo, kterým jsem delší čas jezdil a otravně houpavý byly všechny 3... U brzd nevím, páč předchozí 2 kousky jsem drandil v mládí a to jsem se ještě tak nesoustředil na rychlé průjezdy zatáček, testování brzd, apod.

Řízení v porovnání s Fokálem dost přeposilovaný (ale je fakt, že ve Fokálu mám nastavenej režim Sport a jsou tam další 2 "gumovější" stupně, Mondeo nic takového nemá). No a těma brzdama jsem si 100% jistej, jednak jsem to párkrát otestoval v oblíbeným esíčku, kde jsem s Mondeem musel brzdit o cca 40-50m dřív než ve Fokálu, abych se srovnal do zatáčky při +/- stejné nájezdové rychlosti. No a další věcí je potřeba brzdění "nakrev" (nehoda a kolona přímo za horizontem + asi další 2 případy za ty 3 týdny co jsem tím jezdil), kdy ten brzdnej účinek není takovej jako u Focusu.
A celkově mi to Mondeo oproti Fokálu přijde takový gumovější. Fokál má v řazení, řízení a spojce i brzdovým pedálu takovej příjemnej odpor, v Mondeu to jde všechno hrozně lehce. Obě auta mají podobný nájezd (208k/210k, Mondeo o 2 roky starší).