Řídíte pořád stejně?

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Honza42
Letec

Re: Řídíte pořád stejně?

Příspěvek od Honza42 »

Probíjení se dopředu v hustém provozu považuji za mladickou nerozvážnost, ve vyšším věku pak za nástup demence. Když se takovej srdcař přede mne nacpe, vždycky odhaduji kolik na mne najede k nejbližšímu městu, křižovatce.....Zrovna v PÁ nějakej TDI Transporter, furt předjíždění na život a na smrt, kličky tam a zpátky bez přestávky. Tak jsem ho z povzdálí pozoroval, něco jsem předjel v klidu na šestku o chvíli později, na něco jsem se vykašlal, no a v Chrudimi na kruháku od Mýta, to byste nevěřili, najel na mne asi 5 aut a skoro 40sekund.
Taky jsem tak dříve jezdil, ovšem kromě zábavy a dvojnásobné spotřeby....... A ostatní to navíc otravuje.
Vana
Letec

Příspěvek od Vana »

Caddy píše:tak to vstat a "jet se jen tak projet" me teda zatim neopustilo....
na tohle mám motorky, tam se to dá aspoń vychutnat (samozřejmě mimo silnice)
ale nepamatuju že bych něco takového udělal s autem v provozu, jestli vůbec tak to muselo být už hodně dávno
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Honza42 píše:Probíjení se dopředu v hustém provozu považuji za mladickou nerozvážnost, ve vyšším věku pak za nástup demence. Když se takovej srdcař přede mne nacpe, vždycky odhaduji kolik na mne najede k nejbližšímu městu, křižovatce.....Zrovna v PÁ nějakej TDI Transporter, furt předjíždění na život a na smrt, kličky tam a zpátky bez přestávky. Tak jsem ho z povzdálí pozoroval, něco jsem předjel v klidu na šestku o chvíli později, na něco jsem se vykašlal, no a v Chrudimi na kruháku od Mýta, to byste nevěřili, najel na mne asi 5 aut a skoro 40sekund.
Taky jsem tak dříve jezdil, ovšem kromě zábavy a dvojnásobné spotřeby....... A ostatní to navíc otravuje.
Da se to delat ruzne, jako ostatne vsechno, take samozrejme zalezi na tom, jaky provoz to je, od urciteho momentu je to mission impossible. Kazdopadne pokud to delate rozumne, ohleduplne a efektivne, je to naopak moznost, jak ziskat daleko nejvice casu. Pokud jedete konstatne 120 nebo konstatne 160, ziskate relativne malo, zvlast kdyz se tech 160 ukaze byt "mene konstatnich", protoze jaksi potkate vice projizdejicich aut. Ale inteligentnim pohybem v provozu lze zajet bez problemu dvojnasobny prumer a tedy polovicni cas.

Samozrejme znam take spoustu tech, kteri v provozu vysiluji, ohrozuji ostatni a nic tim neziskaji. Ale nelze podle nich soudit vsechny ;)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

normálně taky jezdím v provozu jako "ovce" (čti v koloně za kamijonem...) ale jaxme v létě společně jeli s pj z ČB směr jih v docela hustým provozu, pavel v čele , ja se za ním ho snažil uviset, tak potvrzuju: v pavlovo podání je hopsání skrz kolonu rychlostmi vysoko nad hranicí, kdy se dávají papíry do čistírny, velice ladné, nenucené, nikoho neohrožující.... ;)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Já už začínám být zvědavý. Nějaký svatý obrázek toho Jandy by nebyl? Že bych si ho pověsil na zrcátko. :)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

pavproch: kolonama se dá projíždět různě ladně ^#(^
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pjanda
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pjanda »

Honza42 píše:Já už začínám být zvědavý. Nějaký svatý obrázek toho Jandy by nebyl? Že bych si ho pověsil na zrcátko. :)
A co takhle primo jako registracni znacku? ;)

Obrázek

Tato tematika je vlastne docela na miste - ze jste neco nevidel jeste neznamena, ze to neexistuje :)
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

To je ten Janda? Je mně nějakej povědomej.
sep
Spolujezdec

Příspěvek od sep »

Jak přibývají léta ubývá plynu a přibývá zodpovědnost, to ale neplatí pokud se někam spěchá asi to všichni znáte .Jinak už taky vím že nejsme roboti a každý udělá někdy chybu ale těm co předjíždějí na plný čáře bych fakt sebral papíry.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

pjanda píše:
Marthuf píše: Co se změnilo je můj styl jízdy s pasažéry. Řidič si neuvědomuje, jaké síly na spolujezdce působí, ať už kvůli tomu, že se drží volantu, nebo proto, že ví, co se bude dít a připraví se na to. Ne tak spolujezdci.
Urcite pravda. Vzdy jsem se proto snazil jezdit tak, aby seberychlejsi jizda spolujezdce neobtezovala, nedesila, da se to. I proto tento faktor jizdu ovlivnuje - se spolujezdcem jsem vzdy pomalejsi. Ne snad kvuli tomu, ze bych se o nej bal nebo cokoli podobneho, ale chci, aby se citil prijemne. To neplati jen v momente, kdy nekdo rekne, ze se dobre citit nechce ;)
no ja si pamatuji dve cesty s tebou a nutno rici, ze ani jedna z nich nebyla takova, ze by mne neobtezovala, naopak jsem pri nich zestarl tak o 20 let ;)
Odpovědět